Sivut

sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Pihasuunnittelua

Kerrankin tuli oltua ajoissa liikkeellä ja olin tänä viikonloppuna "Suunnittele oma pihasi" -kurssilla Ilmajoella Etelä-Pohjanmaan Opistolla.

Eilen päivä tuntui kyllä aika pitkältä, kun ei päästy omien pihojen kimppuun, vaan käytiin yleisiä asioita läpi. Tänään sitten jo piirrettiin millimetripaperille oma pihasuunnitelma -huippua!

Tässä valkoiseen taloon sopivia värejä. No -meille tulee
kuitenkin aika lailla valkoista.


























Talon väri on valkoinen. Sen kanssa ehdottomasti kielletty väri on punainen. Sinänsä mielenkiintoista, että kaavassa alunperin oli vaatimus punaisesta katosta. Punaisen käyttökielto ei kuitenkaan haittaa, kun valkoisessa ja tummanharmaassa on tarkoitus pysytellä. 

Opettaja oli ensin sitä mieltä, että valkokukkainen pensasaita on lähtökohtaisesti tylsä valkoisen talon pihalla, mutta kun sitten kuitenkin piirsin sen aidanteena, johon tulisi neljää eri pensaslajiketta ja väliin lehtipuita, sekä tietä vasten tulevalle rajala keltaoksakanukoita ja korallikanukoita, piti lopputulosta hyvänä ja toimivana. 

Meillä siis tuo valkoinen pitkä pensasaita tulisi ainoalle rajalle, joka rajoittuu naapureihin, mutta näkymä tiellä on sitten kanukoita,  sekä yhdistelmä kataja- ja kiviaitaa.

Koska meillä sisäänkäynti on talon päädystä ja "pääpiha" talon sivussa, meillä ei ole perinteistä suomalaista etupihaa, vaan tontti tulee jakautumaan toiminnoittain ja ns. oleskelupiha on talon sivussa olohuoneen jatkeena. 




Tähän tyyliin?
Talo on reilu 60 cm korkeammalla kuin tontin etuosassa oleva autotalli ja kun siihen sitten lisätään sokkeli, niin onhan talo  tässä vaiheessa vielä selkeästi "ilmassa", eli eteläpuolelle pitää ajaa vielä reippaasti maata.  

Tontti myös nousee etukulmasta tasaisesti viistosti takakulmaa kohden, mistä se sitten nousee rinteenä kalliolle tontin ulkopuolella, ollaan kallion suojassa. Perustusten yhteydessä ajattiin jo maata todella paljon, mutta  se ei riitä. 

Pääsen siis suunnittelemaan sitä, miten alapihalta noustaan yläpihalle :) 

Tänään lähti inspiraatio liikkeelle siitä, että lievän laskevan rinteen lisäksi, tarvitaan selkeitä rappusia kulkuväyliksi ja niihin liityen istutuksia, istutusaltaita ja valoja. 





Tässä kuvassa oli kuitenkin jotain, mitä olin etsinyt ja vaikka korkeusero ei meidän tontilla ole ollenkaan näin suuri, luulen että tästä muodosta lähdetään liikkeelle.

Muuten suora ja selkeä rajainen talo ja terassialueet kaipaavat ehkä vähän pyöreää linjaa jonnekin :)

Sain pihaan myös hedelmäpuualueen, keittiön puolelle istutusaltaan kukille ja yrteillä, marjapensaat löysivät harkinnan arvoisen sijoituspaikan, lisäksi lasten omat jutut on myös nyt asemoitu, joten hyvällä luonnoksella ollaan matkassa.

Idän puolelle metsänreunaan voisi laittaa
 myös jotain tällaista ...










Mutta, jotta totuus ei unohtuisi! 


Tässä tämänpäivän näkymä tuosta ihanan vehreästä nurmialueesta, taustalle voi kuvitella terassia, uima-altaan, laatoitusta, pensasaidannetta......
Tuleva paljun paikka siintää kuvassa takavasemmalla.
Ei saa antaa lautakasojen häiritä.... :)



Tässä kuva Glasierin alunperin viikolle 49 sovitusta liukuovi-ikkunasta, joka siirtyi viikolle 1 ja silloinhan toimitus ja asennus siirtyi viikolle 8. 


Viikko 8 päättyy muuten tänään sunnuntaina, ei taida tulla toimitusta tai asennusta vieläkään. 


Myyjä ei ole itse oma-aloitteisesti ottanut yhtään ainoata kertaa yhteyttä kertoakseen toimitusajankohdan siirtymisistä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti