Sivut

perjantai 1. maaliskuuta 2013

Oma osuus alkoi!!! (Nytkö vasta...?) -raksasiivoojasta maalariksi

Viime viikonlopun siivousurakan jälkeen on tällä viikolla päästy vauhtiin siinä osuudessa, joka selkeimmin on meidän vastuulla.

Levyvalmistoimitus tarkoittaa sitä, että kaikki pinnat, ja niihin liittyvät pohjatyöt, ovat meidän vastuulla. Timpurit pakkasivat kamansa hetkellisesti viime perjantaina, viikonloppuna siis siivottiin ja maanantaina saapui viisi lavaa laattoja V. Laitilta ja laatoittaja aloitti hommansa tiistaina.

Laitan laatoista ja yleensä "sisustupaketista" yms. erikseen omat juttunsa, joten tässä ei siitä sen enempää, kuin että maanantaiaamun siirtourakan jälkeen oli ihana mennä toimistotöihin :) ja jättää isä vielä jatkamaan laattojen kantamista sisätiloihin. Molempien vanhemmat ovat olleet ihan korvaamattomia jo tähän mennessä, toivotaan että kun tämä projekti loppuu lapset tunnistavat meidät ja vanhemmille voisi soittaa jotenkin muutenkin kuin, että puhelu alkaa "voisko, käviskö, tulisitko, olisko ok...?"

Vaikka ei Hartmannilta loppujen lopuksi oteta kuin jonkin verran "peruspaketin" laattaa lattiaan arkieteiseen, kodinhoitohuoneeseen ja yläkerran kylppäriin, sekä vessojen seiniin, niin ollaan kuitenkin otettu paketista kaikki pohjatöihin tarvittava materiaali.

Tiistaiaamuna herättiin siihen, että laatoittaja laittoi viestiä, että raksalla olevasta pohjamateriaalitoimituksesta puuttui kokonaan märkätilatasoite. No, ei kun soittamaan Hartsulle ja vaatimaan tasoitetta. Ei muuten ihan helppo homma saada selville mistä ja miten voisi kyseisen puuttuvan materiaalin saada tontille. Lisähaasteena oli vielä se, että todella tarvitsimme matskun heti, koska laatoittaja oli odottamassa ja aloittamassa omia hommiaan. Se, että olimme itse valmiita hakemaan puuttuvan tuotteen, tuntui hämmästyttävän Hartsun puolella. Loppujen lopuksi puuttuva märkätilojen tasoite löytyi, paikennettiin, saatiin hakea itse ja toimittaa itse raksalle. Hommahan lähti käyntiin!

Märkätilojen muurauksen osalta täytyy todeta, että laatoittaja kyseli kuka sen on oikein tehnyt ja totesi, että ei juuri koskaan ole törmännyt näin hyvin muurattuihin seiniin, joita ei juurikaan tarvitse lähteä tasoituksella suoristamaan ennen laatoituksen aloittamista. Hienoa!

Otin tälle hiihtolomaviikolle lomaa torstain ja perjantain, vaikka torstaina ei raksa minun toimesta näkyvästi edennytkään niin se, että torstaina oli aamulla aikaa panostaa puhelinkeskusteluun Glasieriin kanssa, tuottanee toivottua tulosta ensi viikolla. Alunperinhän olohuoneen ja lasitetun terassin välinen lasinen liukuovi-ikkuna tilattiin ja sovittiin asennettavaksi viikolla 49 -vuonna 2012. Tämä ei onnistunut, minkä jälkeen toimitus siirtyi viikolle 1 -vuonna 2013. Tämä ei onnistunut, minkä jälkeen toimitus siirtyi viikolle 8 -vuonna 2013, mikä ei onnistunut ja toimitus on tällä hetkellä siis sovittu tapahtuvan viikolla 10 -vuonna 2013.

Kaikki ongelmat eivät ehkä aluvaiheeessa ole olleet Glasierin hallinnassa, mutta se että tänään saimme ensimmäisen kirjallisen sähköpostilla tulleen selityksen ja yhteydenoton koko tämän prosessin aikana, kertoo jotain toimintatavasta. Toisaalta, minua ärsyttää se, että pitää asioida juristina juristimaisin termein ja "sanakääntein", ennen kuin tapahtuu. Katsotaan miten homma etenee...

Tänään siis käytännössä ylenimme raksasiivoojista maalareiksi, kun aloitimme levypintojen käsittelyä. Ihan helvetin raskasta!!!

Tässä yksi yläkerran seinistä
 -tää ei siis ihan ensimmäinen , pakko oli vähän testailla vaatehuoneissa






- Joo, ja välillä jotain evästä.... 
Gyprocilevyn saumaan laitettu teippiä ja kittiä päälle.  

Ruuvinkannat yms. tasoitetu  ensimmäsen kierroksen osalta.

Kyseessä siis yläkerran televisioseinän kittaus.

Korkean tilan käsittelyn osalta jatketaan ajatustatyötä siitä,
 miten pohjakäsittelyt käytännössä tehtäisiin.... Ideoita?
Kuvassa näkyy timpureiden väliaikaisia tellinkejä.




Voishan  tätä auringonlaskua useamminkin katsoa :D 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti