Sivut

sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Virheitä

Etsi tästä kuvasta virhe.


Kiinnitä huomio sauma väriin. Se ei ehkä ole se meidän näköinen valinta. Ja sitä se ei olekkaan. Lattiassa on nimittäin medium grey -värinen sauma kun siinä pitäisi olla antrasiitti. Täytyy sanoa, että kun näin lattian saumattuna, niin ensimmäisenä ajattelin siinä olevan vielä pölyt päällä tai jotain.. No ei ollut. Jostain kumman syystä en ollut tajunnut laatoittajan asiaa tiedustellessa, että lattiaan oli menossa väärä saumaväri. Oma moka, ei voi muita syytellä. Seurasi soitto Vellulle ja kysymys: voiko päälle vielä saumata oikealla värillä? No ei kuulemma kannata. Mitäs tehdään?

Saumojen avaamiseen on oma työkalunsa. En muista enää sen virallista nimeä, mutta kyseessä on rapsutin, jonka päässä on metallinen röpöliäispintainen terä. Ei muuta kuin toimeen.
Onneksi saumaaminen tapahtui vasta loppuviikosta, joten saumat eivät olleet ehtineet vielä kovettua kunnolla. Ei hommaa voi silti helpoksi sanoa. Kädet huutava hoosiannaa ja polvia kolottaa. Saumat sai kuitenkin auki ja toivottavasti uudestaan saumaaminen oikealla värillä onnistuu.

Aukaistua saumaa

Sotkuista puuhaa

Bloggaaja työntouhussa

Ja kun näihin virheisiin päästiin, niin virheenä voi pitää sitä, että ostaa poistossa olevia laattoja laihialaisuudessaan tarkasti lasketun määrän. Sillä jos sitten jostain syystä laattoja sattuisikin tarvitsemaan lisää, niitä ei välttämättä enää ole jäljellä.

Näin pääsi meille käymään WC 2:sen laattojen osalta. Lähdin hakemaan paikallisesta Prismasta yhtä pakettia lisää, ja sain huomata, että loputkin oli myyty. Onneksi nämä olivat jääneet jäljelle ja lähtivät aika kohtuullisilla ehdoilla mukaan. Vellu lupasi hoitaa laattojen irroittamisen levystä, toivottavasti ne lähtevät ehjänä, sillä tarve olisi kolmelle tai neljälle ehjälle laatalle.


Ehjät laatat saataneen näytelevystä

5 kommenttia:

 1. Onkohan meilläkin sama edessä... Tosi meillä piti olla tummanharmaa saumalaasti mutta se muuttuikin vaaleaksi. Emme tiedä miksi.

  VastaaPoista
 2. Voihan laihialaisuus :D ja tuota ekaa mokaa ei varmaan kukaan muu edes huomais kuin rakentaja itse, kun sitä aina tietää, mitä paikalla KUULUISI olla :) mut onneks virheen sai korjattua :) täällä huutaa kans keho hoosiannaa, raksan takia myöskin. Mut ei muuta kuin murkinaa masuun ja uuteen nousuun -hommiin! :)

  VastaaPoista
 3. Mun mielestä tosi riskipeliä tollanen rapsuttelu. Vesieriste laatotuksen alla 100% pysy ehjänä? Pienellä reijällä vesieristeeseen saat mukavaa vahinkoa tulevaisuudessa. Mutta ompa saumaväri kuitenkin oikea.

  VastaaPoista
 4. Tuon vesieristeen osalta voin todeta, että nuo laatat ovat ns. matossa, jolloin saumoissa olevat muovisidokset ovat hyvä merkki siitä, mitä syvemmälle ei kannata, eikä myöskään tarvitse, rapsuttaa.

  En siis raapinut koko saumalaastia pois, vaan ainoastaan sen verran, että uudelle saumalaastille on tilaa asettua ja muotoutua. Lisäksi ennen vesieristettä tulee vielä saneerauslaasti, joten ainakin minun mielestä tuossa ei ole riskiä vesieristeen rikkoutumisesta.

  Tuo on kuitenkin hyvä huomio siltä osin, kun tekee töitä vesieristetyssä tilassa. Ja huolellinen pitää olla.

  VastaaPoista
 5. Täytyy vaan nostaa hattua, että kaiken rakennustouhun keskellä jaksaa vielä vetää homman uudestaan. Nuo on sellaisia asioita, että ne jää sitten tekemättä, jos niitä siirtää (vähän kuin listojen laitto).

  VastaaPoista