Sivut

tiistai 5. helmikuuta 2013

Yläkerran lattia

Tänään suoritettiin yläkerran lattiavalu. Operaatiota oli todistamassa useampikin Hartman kodin edustaja, sillä ilmeisesti meidän kohde edustaa jonkin asteista tuotekehittelyä heidän konseptiinsa tällä saralla.

Yläkertaan tuli siis Plaano lattiavalu. Valun alle laitettiin vielä erillinen kuituverkko sitomaan massaa. Materiaali on yllättävän juoksevaa, hieman kuin pirtelöä kaadettaisiin lattialle. Aine tasoittuu käytännössä itsestään.

Ainut asia, joka jäi harmittamaan, on kun saimme kuulla, että samaa materiaalia saisi myös värillisenä, esim. valkoisena. Se olisi ollut loistava vaihtoehto meidän alakerran lattialle, mutta valitettavasti meillä on jo laatat hankittuna.. Olisi ehkä ollut parempi, jos ei oltaisi asiasta kuultukaan :)

Plaano-lattian pitäisi olla lämmityksen kannalta parempi vaihtoehto, lämmön jakautuessa tasaisemmin koko lattialle. Valusta tuli 3 cm paksu ja syksyllä saadaan sitten käyttökokemuksia.
Savupiipun kohta suojattu, ei joudu piikkaamaan hormille reikää


Pumppu


KuituverkkoJuoksevaa tavaraa

Homma eteni nopeastiTasaista tuli!


5 kommenttia:

 1. Nyt tuli löydettyä tämäkin blogi ja mielenkiintoiselta vaikuttaa.
  Mistä löysitte plaanovalulle tekijän, olen koittanut sellaista löytää ja ei vaan tahdo löytyä.

  VastaaPoista
 2. Tekijä tuli Hartman Kodin kautta. Yritän selvittää tekijän tiedot ja lisään ne blogiin.

  VastaaPoista
 3. Pumppauksen suoritti Väripiirto Oy, http://personal.inet.fi/yritys/varipiirto/urakointi.htm

  VastaaPoista
 4. Siis voiko plaanovalun jättää ihan sellaisenaan lattiaksi? Onko teille jätetty? Käyttökokemuksia? Meille plaanovalu tulossa kai joka tapauksessa yläkertaan ja olisi hienoa, jos sen voisi värjätä sekä jättää sellaiseksi.

  VastaaPoista
 5. valu tarvitsee jonkinlaisen pintakäsittelyn ja sen voi saada eri väreissä. Meille tieto tuli tosiaan liian myöhään siten, että laminaatit ja laatat oli jo hankittu, joten pinnoitimme lattiat niillä.

  VastaaPoista