Sivut

lauantai 2. helmikuuta 2013

Väärää kokoa

Väliseinät lähtivät siis vauhdilla viime viikolla ja heti maanantaina oli tarkoitus aamulla töihin mennessä käydä nopeasti katsomassa mihin kohtaan makuuhuoneen ja toimiston väliseinässä oleva ikkuna laitetaan. Mutta, eihän se sitten ihan niin mennyt...

Siinä, kun mittailtiin tuli mieleen katsoa rakennekuvia ja yllätys oli aika suuri, kun tajusin että kuvissa väliseinässä olikin yhden ikkunan tilalle piirretty kaksi pitkulaista "ampumaluukkua". Pihalle varastoitujen ikkunoiden tarkastaminen toi nopeasti varmuuden siihen, että tosiaankin, siellä odotti kaksi sellaista ikkunaa, joita ei todellakaan tultaisi asentamaan. 

Ajatuksena väliseinään tulevassa sisäikkunassa on siis ollut puhtaasti se, että se on vain sisustuselementti. Siihen on tarkoitus laittaa valoja jouluna, maalata sormiväreillä, kiinnittää sisustustarroja jne. juttuja, mielen- ja vuodenajan vaihteluiden mukaan. Toisaalta se tuo myös avaruutta ja valoa. Todellakaan kaksi katonrajaa asennettavaa ampumaluukkua ei toimisi tässä tarkoituksessa. Eli -ongelma, koska nämä toimitetut ikkunat eivät sovellu siihen käyttötarkoitukseen, johon ne on tarkoitettu.

Hartsulla ei muistettu, että olisi ollut mitään puhetta siitä, mitä varten ikkuna ylipäänsä väliseinään haluttiin tai minkälainen sen olisi tullut olla. Ihan sama - juuri nyt en jaksa väitellä tai välittää kenen vika virheellisesti piirretyt ikkunat ovat, tai mistä ne johtuvat. Haluan vain, että väliseinän sisäikkuna on juuri sellainen, kuin olen suunnitellut. Ei mitään vähän sinne päin, vaan ihan juuri sellainen. Jos näin ei ole, on ihan sama, vaikka ikkunaa ei tulisi ollenkaan. Harmittaisi vaan koko ajan, kun muistaisi mitä olisi voinut olla. 

Tosiasia on, että lupakuvissa on yhden ikkunan sijaan piirrettynä kaksi ampumaluukkua, joita en niistä ole huomannut. Toisaalta, lupakuvien tarkastukselle tulisi varata huomattavasti pidempi aika, jos esim. on tarkoitus että asiakas tarkastaa, että ikkunat on piirretty oikeanlaisina, vaikka asiakkaallahan tämä vastuu sinänsä kyllä on. Asiakkaan on kyllä käytännössä pakko myös luottaa siihen, että kuvat vastaavat puhuttua ja on tehty riittävällä huolellisuudella. Olen myös sitä mieltä, että jos muutetaan jotain sellaista, mitä asiakas on nimenomaisesti toivonut, tulisi siitä jollain lailla mainita lupakuvien toimittamisen yhteydessä. Koska tällä kyseisellä ikkunalla ei ole mitään muuta funktiota, kuin olla se sisustuselementti, jonka olen suunnitellut, niin olen ihan varma, että olen asiasta kertonut. Tottakai voi myös olla, ettei Hartsulla ole muistikuvaa siitä, mitä on puhuttu. Kun makuuhuoneessa ja toimistossa on kahdet sarjat tälläisiä ikkunoita, voisi ajatella myös niin, että kopiointia näiden osalta olisi saattanut tapahtua myös väliseinän kohdalla.

Onneksi timpurit olivat taas asialla, niin tämä asia tuli ilmi ennen asennusta. Totesimme, että tämän väliseinän asennus jää myöhempään ja me etsimme siihen sellaisen ikkunan kuin alunperinkin on ollut tarkoitus. Mikä ei muuten ollutkaan ihan niin helppoa, kuin olisi luullut, ja yhden turhan Peräseinäjoen perukoille tehdyn hakureissun jälkeen hylättiin Facebookin ja Tori.fi -myyntipalstat ja soitettiin sitten samalle puusepälle, jolta saatiin kesällä mittatilaustyönä ikkuna mökille. Ikkuna haettiin torstaina ja sitä on nyt maalattu tänään. Just oikeen kokoinen! 

Tästä ongelmasta selvittiin siis 120 euron lisäkustannuksella ja oman ajan käytöllä. Meillä olisi nyt sitten myytävänä kaksi ylimääräistä sisäikkunaa 120*40. Tarjouksia voi laittaa tulemaan :) 

Jostain syystä tällä viikolla on väärää kokoa ollut tarjolla muutenkin. Takan osalta on tullut jokin virhe ja olisimme saaneet isomman takan samalla hintaa, mutta kun ei mahdu. Takkaseinälle tulee pistokkeita ja valokatkaisijoita, emmekä voi enää lähteä muuttamaan niiden paikkoja, joten tältä osin oli pakko pitää kiinni alkuperäisestä. 

Palataan tähän väliseinä-ikkunaan asennuksen jälkeen. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti