Sivut

lauantai 16. helmikuuta 2013

Kristallipallo-logiikkaa

Viimeksi toimituksista seikkailivat siis takkapalat. Sen jälkeen, kun muurari soitti minun kännykkääni viime sunnuntaina ja totesi haluavansa puhua näistä rakentamisasioista aviomeheni kanssa, pääsin alkuviikolla juttelemaan myös Kaukokiidon rahtia toimittavan kuljettajan kanssa. 

Rahdikuljettaja siis soitti ja kertoi haluavansa sopia takan toimitusajankohdasta. Hyvältä kuulosti tähän saakka. Totesin, että keskiviikkona sopisi hyvin, mutta sitten tein virheen -kysyin toimituksen kellonaikaa. "Ei tässä mitään vitun kristallipalloa ole!" Tuli tiukka vastaus. 

Joo, no ei ole kristallipalloa, ei. Jotenkin vaan ajattelisi, että toimitusajankohtaan liittyisi myös kellonaika, edes summittaisella tasolla. Raksakuvioiden ulkopuolisessa maailmassa tapaamisen, tapahtumaan, toimitukseen jne. ajankohtiin liittyy päivän lisäksi aina myös kellonaika. Eihän näitä juttuja voi ottaa kun huumorilla ja nauraa. Melkein tekisi mieli joskus kokeilla tuota samaa lausetta tosimaailmassa, kun joku haluaa sopia tapaamisajankohtaa :D 

Meillä Hartsun toimituksiin liittyvien tavaroiden toimitukset sovittiin niin, että vastuu vastaaottamisesta kuuluu Hartmannille, eli käytännössä timpureille. Tästä ehtomuutoksesta ei voi olla kuin erittäin tyytyväinen, ottaen huomioon tämän ns. kristallipallonpuuttumisongelman. Olisi hyvin vaikea kuvitella, että istuisimme tontin laidalla odottelemassa rahdinkuljettajaa periaatteessa koko päivän.

Onkohan tämä kristallipallon puuttuminen syynä myös siihen, että tämä samainen rahdintoimittaja hukkasi sen liukuovi-ikkunan tammikuussa?


Tässä kuvia yläkerran sisäkaton rakenteista, joista kirjoittelin jutussa "Miesten raksalogiikasta"
Nyt tehty niin kuin kuuluu, ei tule ylimäräisiä alaslaskuja.
Keskeltä siis tasainen ja vino sivuilta. 


Yläkerran sisäkaton rakenteita,  liesituulettimen putki keskellä.

3 kommenttia:

  1. Nämä toimitukset ovat kyllä juuri tällaisia henkimaailman asioita. Meillä kävi myös portaiden mittaaja, joka soitti reilu 30 min ennen tontille saapumistaan, että on tulossa. Meille ei oltu edes ilmoitettu, että mittaaja on tulossa sillä viikolla, sinä päivänä tai edes siinä kuussa... Onneksi asumme 100m raksasta ja mies on 2km päässä töissä. Muuten nämä toimitukset olisivat todella haastavia.

    VastaaPoista
  2. Miten meinasitte saada nuo iv-putket eristettyä???

    VastaaPoista
  3. IV-putket menevät kokonaisuudessaan talon sisäpuolella, katolle on jo puhallettu (muistaakseni 500mm) villaa, joten putkia ei tarvitse tuolta kohtaa eristää, vaan putket ovat huoneenlämmössä jääden kattopaneelien taakse näkymättömiin.

    VastaaPoista