Sivut

sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Seinän vahvistaminen televisiolle

Meillä on nykyisessä kodissa televisio nostettu seinätelineelle ja meidän mielestä se on toimiva ratkaisu, joten myös uuteen kotiin televisio on tarkoitus nostaa seinälle. Tämän takia meillä on olohuoneessa nostettu sähkö- ja datarasiat seinälle siten, että ne jäävät television taakse piiloon. Ei tarvitse koteloida seinää pitkin lattialle meneviä johtoja ja toisaalta seinän viereen muodostuva piuhahelvetti jää pois. Vähentänee myös pölyn kertymistä.

Emme miettineet asiaa sähkösuunnitelmaa pidemmälle, ennen kuin tämä seinä-asia tuli eteeni töissä. Tilasin töihin neukkariin tykin korvikkeeksi television puhelinneuvotteluiden ja muiden tarpeiden vuoksi. TV on 80", leveyttä komeudella on juhlavat 203cm ja painoa n. 70kg. Asentajan tullessa paikalle nostamaan televisio telineineen seinälle, hän ilmoitti heti, että tuo kipsiseinä ei tule sitä kestämään. Vaihtoehdoiksi jäivät seinän vahvistaminen tai maassa seisovan telineen hankinta. No, seinää ei haluttu purkaa, joten tilasimme maassa rullien varassa seisovan telineen.

Tämä sai minut huomaamaan saman heikkouden myös meidän suunnitelmissa. Vaikka tuskin tulemme tilaamaan 80" televiota, niin hieman isompikin televisio aiheuttaisi omat päänvaivansa seinän kestävyyden ja siihen kiinnitettävän telineen osalta. Mainitsin timpureille, että haluaisin seinän vahvistettavan ja he ottivat asiasta kopin. Ennen kipsilevyjen asentamista runkoon laitettiin lastulevyt joiden pitäisi kestää television kiinnittäminen. Homma hoidettiin sen verran nopeasti, että en ehtinyt ottaa kuvia itse vahvistuksista. Mutta, vinkkinä muillekin: vahvistus kannattaa tehdä jo samalla kun väliseiniä tehdään.

Vahvistus tiheään ruuvitetulla alueella

1 kommentti:

  1. Meillä laitettiin vaneria kanssa vahvikkeeksi. Tänään kiinnitettiin seinään 46" ja ainakin vielä on pysynyt :) Noita rasioita ei tajunnut laittaa taakse.

    VastaaPoista