Sivut

tiistai 12. helmikuuta 2013

Raksan aikataulut

Syksyn ja talven aikana on saanut huomata, että rakentamisessa aikatauluttaminen voi olla melko haastavaa.

Välillä tuntuu työt etenevät niin nopeasti, ettei meinaa perässä pysyä, ja toisaalta välillä aikataulut pettävät ja aiheuttavat ihmetteleviä puheluita, turhautumista sekä jonkin verran ylimääräistä työtä.

Esimerkiksi syksyllä Seinäjoen Energia aiheutti harmaita hiuksia haluammalla kaivaa kaukolämpöputken juuri valmistellun pihan poikki juuri silloin, kun Hartman koti oli lähettämässä kolme autollista tavaraa tontille. Kiukkuisia puheluita lensi suuntaan jos toiseenkin, onneksi Hartsun rahtikuski oli sen verran asialla, että saimme sovittua rahdin saapumisen ja purkamisen joustavasti Seinäjoen Energian laatiman aikataulun ympärille.

Paljon kuulee rakentajilta ja rakennuttajilta sellaisista vaiheista, jolloin tuntuu etteivät timpurit saa koko päivän aikana mitään näkyvää aikaiseksi. Meillä ei ole sellaista juurikaan ollut, välillä päinvastoin tuntuu, ettei meinaa pysyä poikien perässä. Työmaa on edistynyt ripeästi ja näillä näkymin pääsemme aloittamaan seinien tasoittamisen ja laatoituksen pohjatyöt jo viikolla 9. Tämä aiheutti pienoista vauhtia pintamateriaalien päättämiseen.

Toisaalta tavaran perään on välillä saanut soitella ja ihmetellä. Rakennusalalla ei tuo tiedottaminen aina tunnu olevan arvossaan. Esimerkiksi surullisen kuuluisa liukuovi-ikkunamme on seikkaillut jo pitkään, välillä tietämättömissä, välillä se on pulpahtanut esille milloin Seinäjoen Kaukokiidon terminaalissa, milloin laivasta matkalla kohti korjausta. Tuon liukuovi-ikkunan osalta olemme melko pettyneitä meille tulleeseen tiedottamiseen. Käytännössä aina olen itse saanut soittaa ja tiedustella asian tilaa. Lisäksi puheluihin ei aina vastata, vaan saan tekstarilla tiedon, että minuun otetaan myöhemmin yhteyttä, ilman että näin kuitenkaan toimittaisiin. Tämän hetkisen tiedon mukaan ikkunan pitäisi tulla meidän tontille loppuviikosta ja asennuksen pitäisi tapahtua seuraavalla viikolla. Saas kattoo kuinka käy...

Tänään piti takan asentajan aloittaa työnsä, siis piti. Takkavärkkejä vaan ei vieläkään näy tontilla, toiveissa on, että ne sinne huomenissa ilmestyisivät. Olin varannut itselleni apureita viikonlopuksi auttamaan värkkien kantamisessa sisään, mutta tällä kertaa pojat selvisivät säikähdyksellä. Tämänkin osalta jouduin olemaan itse aktiivinen ja aloin viime viikolla kysellä takan saapumisesta. Eipä minulle olisi muuten varmaan mitään ilmoiteltu. Sovimme vielä erikseen, että Uunisepät ilmoittaa muurarille aikataulumuutoksesta.

Sunnuntaina soi tämän blogin toisen kirjoittajan puhelin. Kuultuaan sen, että takkavärkkäjä ei ole tontille ilmaantunut, eikä muurausta voisi suunnitelman mukaan tehdä, Muurari halusi välttämättä puhua "näistä rakentamisasioista" miehen kanssa. Naisten kanssa ei näköjään asioita tavata yleensä hoitaa.. No, tämä muurari ei ole vielä talon emäntää tavannut, mutta muut, no he tietävät jo paremmin.. :D Muuraria ei ollut vielä sunnuntaihin mennessä tavoittanut tieto värkkien viipymisestä, joten tiedonkulku pökkii välillä myös muihin, kuin asiakkaan suuntaan.

Toisaalta Hartman Koti on omalta osaltaan vastaillut meidän reklamaatiohin, tiedusteluihin ja kommentteihin  nopeasti. Yleensä vastaukset tulevat viimeistään seuraavan arkipäivän aikana. Miesten raksalogiikkaa hämmentäneet IV-putketkin tulivat hoidetuksi Hartsun ja tämän alihankkijan toimesta pikaisesti kuntoon.

Tänään oli aloitettu kaukolämpövaihtimen asentaminen, kohta päästään sähköisestä puhaltimesta ja 500 euron sähkölaskusta / kk eroon!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti