Sivut

keskiviikko 24. huhtikuuta 2013

Aikatauluja ja valmista pintaa -harmaan eri sävyt

Aikatauluista

Vappuaattona tulee kiintokalusteet ja asennukset piti alkaa heti vapun jälkeen. Niiden asennusta on jouduttu siirtämään, koska märkätilojen lattiat kuivuvat hiiiitaaaaasti ja kuivissakin tiloissa voi laatoitusta aloittaa vasta nyt loppuviikosta. Asennus olisi kuitenkin saatava ainakin kettiön osalta ennen toukokuun loppua, että voitaisiin pitää ns. muuttotarkastus toukokuun loppuun mennessä. Joo, nyt voi alkaa sanoa, että -kyllä me muutetaan! Nykyisestä kodista on tarjous hyväksytty ja asia etenee, joten kesäkuussa oltaneen sitten toivottavasti jo jossain muualla. Rappujen asennus on nyt sovittu viikolle 20, niitä ei voida asentaa, jos lattia ei ole valmis. Kiintokalusteiden asennus sovitaan, kun nähdään miten lattioiden laatoitus etenee jne, jne. Kierre on aika lailla valmis.

Timpurit tulivat takaisin ja lähtivät toiselle työmaalle ja meille tuli uudet miehet hommiin. Harmittaa, kun ollaan oltu tyytyväisiä edellisiin ja tässä vaiheessa ei haluaisi enää mitään mikä riskeeraa lopputuloksen. Asennuksesta puuttuu ainakin vielä kattoturvatuotteet, palotikkaat, sadevesijärjestelmä, tikkaat ja jotain sälää. Toisaalta parveke on kesken ja terassit kokonaan aloittamatta. Terasseista saatiin jo keskustelua aikaiseksi, kun meille esitettiin, ettei niitä kuuluisikaan Hartmannin puolesta rakentaa. Onneksi myyjä muisti mitä on myynyt ja ilmenee myös kuvista. Huominen alkaakin sitten aamusta palaverilla tästä aiheesta. 

Kirjelmöintiä on myös jatkettu erinäisistä aiheista, pitää miettiä josko niistä tekisi jälleen oman poustauksen. Mutta, kirjelmöinnin tuloksena yläkerrasta korjataan levyjä. Vielä täytyy tarkistaa, että listat peittävät levyjen ja kattopaneelien välisen raon, ja jos eivät peitä, niin mitähän sitten seuraa. Lisäksi, koska työ ei ole edennyt maksupostien mukaisessa tahdissa, ilmoitimme ettemme maksa viimeistä suurta erää ja Hartman ilmoitti kirjallisesti tämän olevan selvä asia. Lasku tuli kuitenkin ja edellytti jälleen kirjelmöintiä. Hyvityslaskua ei ole tullut vieläkään. Raskas tapa hoitaa asioita, mutta onneksi tästä on rutiinia.


Harmaan eri sävyt

Nyt ollaan päästy tekemään sitä, mistä eniten nautin tässä hommassa ja mitä olen odottanut -vihdoin tulee valmista pintaa!

Levyvalmiit seinät on nyt siis pääosin saatu siihen kuntoon, että on alettu laittaa pintaa. Pakkelointi-hiontakuvioon taisi mennä sellaiset kuusi viikkoa...  Rappukuilu ja keittiön korkea tila on vielä ns. vaiheessa. Niiden osalta on mietitty ammattilaisten käyttämistä kahdestakin syystä; aika meinaa loppua ja toisaalta tarvittaisiin kunnon tellingit ja niiden vuokraaminen, pystyttäminen jne. olisi taas oma lisänsä. 

Oltiin pari päivää lomalla ja sehän oli sitten hyvä viettää jakkaralla ja tikapuilla keikkuen sutien maalia seiniin. Maalausurakka aloitettiin yläkerran makuuhuoneista, joista kaksi tulee vanhemmille pojille ja yhdestä tulee vielä yhteinen askartelu- ja harrastuhuone. Pienimmän makuuhuone tulee aluksi alakertaan ns.kirjastoon. 

Pojat ovat saaneet itse valita värejä ja tehosteita. He eivät kaikilta osin jaa äitinsä sisustusmakua :) ja koska on tärkeätä, että kaikki viihtyvät, aika lailla vapaasti ovat valintoja tehneet. Jätimme tehosteet pois Hartmannin toimituksesta, vaikka ne peruspakettiin olisivatkin kuuluneet, koska koimme että tehosteiden valinta oli aikaa vievää ja hankalaa, koska se mitkä tehosteet kuuluivat peruspaketin hintaan, oli vaikea selvittää ja toisaalta jos ei kuulunut, hinta oli sama kuin muissakin kaupoissa. Tuntui helpommalta valita tehosteita suoraan hyllystä.

Seinä on maalattu osittain tummemmalla, mikä muodostaa
samalla sängyn päädyn. Oikealla näkyy vielä pakkelointikorjauksia,
joita tehdään samalla. Kuvat on otettu iPhonella, eivätkä värit toistu
ihan niin hyvin kuin toivoisi.

Toiseen makuuhuoneeseen valikoitui tehosteeksi ilmeisen jenkkiläinen kaupunkikerrostalo, jossa on punaiset paloportaat ja sävyt ovat muuten harmaata ja mustaa. Tästä lähdettiin hakemaan seinien värejä. Tämän valinnan sai sitten tehdä äiti, harmaan sävyjen valinta ei enää ollutkaan niin mielenkiintoista. 

Harmaan sävyt sävytettiin Tikkurilan S500 (Tyrsky) ja K498 Valkama väreihin. Nämä harmaat menivät molempien vanhempien poikien huoneisiin, joskin eritavoin toteutettuna. Kaikki maalit ovat puolihimmeitä. Pienimmän pojan alakerran makuuhuoneeseen tulee ainakin Salama McQueen -aiheista tapettia, valkoista tulee olemaan myös iso osa, koska sijaitsee olohuoneen yhteydessä.


Tämä huone  nousee korkeimmillaan 3,2 metriin,
joten maalaamisessa oli tiettyä jännitystä välillä.

Maalaukset toteutettiin siten, että aulaan ja yhteisiin tiloihin näkymä huoneesta on yksi värinen ja rauhallinen. Sen sijaan sisällä huoneessa näkymä on hyvinkin toisenlainen. 


Valot tekevät mielenkiintoisia vaihteluita värisävyihin. Tässä vaikuttaisi
olevan kolmea eri sävyä, vaikka todellisuudessa sama maali menee nurkan yli.
Nyt olen todella tyytyväinen vinohin sisäkattoihin, koska valojen suuntaamisella
saadaan hyviä efektejä.
Harmaan sävyt tuottivat välillä maalatessa harmaita hiuksia. Vaaleampi vaikutti välillä liian siniseltä ja pelkäsin babyblue -vaikutelmaa, koska sitä ei todellakaan enää näihin huoneisiin haluttu. Väri kuitenkin kunnolla kuivuttuaan, ja kun se sai rinnalleen tummemman harmaata ja toisessa makuuhuoneessa myös reilusti värejä, oli lopuksi juuri se mitä haettiin. 

Tässä vaiheessa kylmäsi -taittuuko liikaa siniseen...


Harmaat seinät, jotka näkyvät aulaan ja yhteisiin tiloihin.

Toiseen pojille tulevista makuuhuoneista tuleva asukas valitsi suuren ja voimakkaan värisen graffititapetin. Sen lisäksi toivoi vielä lisää punaista. Joten näillä reunaehdoilla lähdettiin tekemään. Tähän en enää sitten näiden lisäksi laittanut lopuksi kuin vaaleampaa harmaata muihin seiniin. Punainen on Tikkurilan sävy M 326.


Punainenosa seinää. Sängynpääty on suunniteltu tähän.

Ensi viikonloppuna jatketaan yläkerran kolmannen makuuhuoneen kanssa. Sinne sunnittelen omenanvihreätä, valkoista ja vanhaa petsattua tummaa paneelia. Tuon omenanvihreän osalta en vielä ole löytänyt varmuudella hyvää sävyä, vähän myös mietityttää, kun sitä on töissä suhteellisen paljon, että alkaako tympimään katsella samaa kotona. Toisaalta ei kyllä tuossa huoneessa varmasti ihan hirveästi tule oleskeltua. Tarkoitus on myös aloittaa yläkerran aulaan tulevan verhoilukiveseinän "muuraamista" ja käsitellä saunan paneelit, maalata kylppäreiden ja vessojen katot.... joo, ei tarvi miettiä mitä tekisi viikonloppuna. 

Kannanotto? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti