Sivut

maanantai 18. maaliskuuta 2013

Kylpyhuoneen laattoja -Sisustusta Vol 3

Lauantaina ajelimme Laitille vaihtamaan alakerran kylppärin, saunan ja yhden WC:n lattialaattoja. Vaihtoon meni tosi hyvä syvänmusta 10x10 laatta, jonka ongelma oli se, että se ei ollut verkossa. Sen kiinnittäminen olisi ollut niin aikaavievää askartelua, että päätimme, kustannussyistä ja säästääksemme laatoittajan hermoja :) vaihtaa sen helpompaan laattaan. 

Kylppärin väritys muodostui lopulta aika yllättävänkin helposti. Meitä eniten miellytti voimakas väritys, johon yhdistyy kiveä, metallia, mustaa ja kiiltävää pintaa. Muuten vallitseva väri sekä sisällä että ulkona on kuitenkin valkoinen, joten kontrasti sillekin on hyvä.

Laatoittaja joutui nirhimään jokaista kivilaattaa, jotta saumat
ja reunat saatiin toimimaan. Lopputulos on todella hyvä!


Ensimmäisenä valmistui ammekulmaan tuleva kiviseinä. Kuva ei oikein anna värille oikeutta, mutta kyseessä on täysin musta kivi, jossa on mukana kiiltävää kvartsia. Katon rajaan tulee valot, jotka korostavat seinän väritystä ja myös kimallusta. 

Valaistuksen osalta olemme päätyneet siihen, että valaistukseen tulee eri vaihtoehtoja sen osalta kuinka paljon ja mitä valoja on päällä.Seinälaattana on mattamusta, mutta samalla peilaava laatta. Kyseessä on oikeasti lattialaatta, mutta meistä se toimii hyvin seinällä. Tätä ajateltiin myös lattiaan, mutta vähän pelotti se, että olisiko se saippuaisella jalla liukas ja toisaalta kulmat olivat niin teräviä, että meidän kylppärin kaadoilla ei tuon kokoista laattaa saisi hyvin laitettua lattiaan, ilman riskiä siitä, että kulmat jäisivät ylös. 
Peilausominaisuus on yllättävän selvä.
Tässä heijastuu bloggaaja.
Tehosteeksi suihkujen taakse ja muurattuihin syvennyksiin tulee mosaiikkia. Se koostuu erisävyisistä mustista, harmaista, metalli- ja hopeapaloista. 

Jokaisesta mosaiikkimatosta piti leikata ns. reunapäät pois, joten näidenkin tekeminen oli melkoista askartelua.
Tässä toisen suihkun taakse tuleva
mosaiikkitehoste ja mosaiikilla tehty syvennys,
johon tulee lasihyllyjä shampoita yms. varten
Seinälaatan ja mosaiikin väliin tulee vielä
metallilista.


Niin, ja se lattialaatta; markkinoilla ei juurikaan ole täysin mustaa lattialaattaa. Meillehän kaatojen perusteella oli suunniteltu 10x10 laatta, missä koossa valinnan mahdollisuus on vielä rajatumpi. Kuitenkin laatoittajan selkeä viesti oli, että muukin koko onnistuu ja valitsemamme laatan vaihto olisi järkevää, joten eikun vaihtoon! Uusin valinta on pitkä ns. lankkumallinen laatta. Sitä voi tarvittaessa myös pätkiä. Siitä ei vielä ole kuvia, mutta lisätään kun päästään asennukseen. 

Sauma-aineiden värit olemme kokonaisuudessaan valinneet Weberiltä, koska yksinkertaisesti ne olivat paljon parempia kuin Kiillon värit. Jostain syystä meillä oli jokin sekaannus siinä, millä tuotteilla pohjatyöt on tehty ja minkä valmistajan tuotteilla saumaus tulisi tehdä, mutta selvittelimme asiaa ja useiden asiantuntijoiden kanta oli, että saumausaineen valmistajan nimellä ei mitään merkitystä laadun kannalta, jos sinänsä pysytään tunnetuissa laatumerkeissä. 

Saunaan ja alakerran kylpyhuoneeseen ei lopulta tullut mitään laattoja Hartmannilta.  No, suoraan sanottuna ei tätä lopputulosta olisi saavutettu peruspaketin tavaroilla. Toisaalta valikoimasta emme myöskään tämänkaltaisia laattoja löytäneet. Saumausaineet, vesieristeet yms. materiaalit olemme kuitenkin päätyneet ottamaan paketin mukaan.  Etuna vaikuttaisi olevan ainakin se, että tavara tulee suoraan tontille ja tässä vaiheessa ilman lisäkustannuksia ja joku laskee menekit. 

Jos kylpyhuoneen värimaailma on tämänkaltainen, niin mitä voisi olla sauna... 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti