Sivut

torstai 1. marraskuuta 2012

Ikkunat ja kattotuolit

Sisustukseen liittyvien seikkailujen lisäksi myös varsinainen rakentaminen on edistynyt. Ikkunat tuotiin tontille viime viikolla Skaalan tehtailta Härmästä. Olen aiemmin katsellut ympäristöön nousevien Hartman kotien ikkunatoimituksia ja sitä silmällä pitäen varasin tontille tilaa ikkunoita varten. Skaala toimittaa ikkunat tiukasti muoviin paketoituna ja valmiiksi kuormalavoille pakattuna, joten niiden laskeminen tontille ja ylimääräinen suojaaminen olisivat sinällään melko helppoja toimia.

Lasien purkamista kätevällä trukilla

Hieman pääsi kuitenkin yllättäämään ikkunoiden määrä ja myös koko. Tätä kuvastaa mielestäni hyvin timpurien kommentti "tulikohan tähän tontille nyt kahden talon ikkunat..?" ja "Oletko edes amerikassa nähnyt tuollaisia ikkunoita?" Ikkunat kyllä mahtuivat hyvin nuppiin, mutta tontille nostettuna ne ovat kieltämättä melko vaikuttava näky.

paljon niitä loppujen lopuksi pihaan jäi
Korkeimmat ikkunat ovat 2,5 metriä korkeita
Kosteasti oli ikkunat Skaalalla pakattu


Ikkunat tuotiin tontille aikaisessa vaiheessa sen vuoksi, että yläkertaan menevät ikkunat voidaan nostaa samalla kertaa kattotuolien kanssa ylös. Säästyy timpureilta kantamisen vaiva ja tiputtamisen riski. Kattotuolit nostettiin paikalleen maanantaina. Olin valitettavasti työmatkalla, joten en saanut otettua kuvia itse prosessista ja pääsin kotiin niin myöhään, että en vaivautunut raksalle pimeyden vallitessa. Seuraavana päivänä tontille ajaessa oli suorastaan jännittävää huomata se, kuinka raksaprojekti oli kääntymässä rungosta taloksi. On erityisen palkitsevaa nähdä se kuukausien suunnittelu muuntautumassa oikeaksi taloksi.

Skaala oli mokannut ikkunoiden osalta sen verran, että keittiön toiseen kerrokseen tarkoitetut ikkunat olivat 10cm liian korkeat. Meiltä kysyttiin, että hyväksymmekö ne silti ja saatuani varmistuksen sekä arkkitehdiltä että ratkaisu on visuaalisesti toimiva ja Hartman kodilta että asiasta ei aiheudu meille ylimääräisiä kustannuksia. 


Kattotuolien valmistelua ennen nostamista


Isäntä maisemia ihailemassa


Ja hyviltähän ne näyttää!


Näkymä viereiseltä kuntoradalta
Talon mittasuhteet alkavat hahmottua, samoin muodot terasseineen ja parvekkeineen. Lisäksi nyt on mahdollista myös nauttia toisen kerroksen maisemista! Tänään aloitettiin tuulensuojalevyjen asentaminen, joten muutaman päivän päästä alkanee myös hahmottua ikkunoiden ja ovien paikat sekä niiden merkitys talon ilmeeseen.

Välipohjan palkit, ovat melko massivisia mutta niiden tulee kestää myös yläkerran valettu lattia


Sehän alkaa jo näyttämään talolta!









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti