Sivut

sunnuntai 18. marraskuuta 2012

siivoilua, sähkösuunnitelmia ja sisustushankintoja


Tulevien vaiheiden aikatauluja on hieman selvinnyt. Villat puhalletaan ulkoseiniin, katolle ja välipohjaan tulevana torstaina ja perjantaina, maanantaina aloitetaan IV-putkien vetäminen, ainakin välipohjaan. Lisäksi viikolla pitäisi saada ulkoseinille tulevien valojen ja pistokkeiden paikat selville, sillä sitten sitä seuraavalla viikolla on tarkoitus aloittaa ulkoverhoilun tekeminen. Tuntuu, että yht'äkkiä edistymistä tulee tapahtumaan huikealla vauhdilla.Myös peltien asentamisen tulisi alkaa tulevalla viikolla.

Ulkoverhoiluvärkkejä

Olemme viikonloppuna perehtyneet ensimmäisen kerran hieman syvemmin sähkösuunnitelmaluonnokseen. Jonkin verran olen hukassa piirroksen merkintöjen kanssa, mutta eiköhän niistä selvyyteen päästä, kun soitan suunnittelijalle. Pyysin erikseen vielä luonnoksen julkisivujen osalta. Jonkin verran pitää valoja lisätä, samoin pistorasioita. Lisäksi hieman ihmettelen, miksi rasiat on sijoitettu kasvojen korkeudelle... No, pitää siitäkin vielä kysäistä huomenissa. Sisätilojen osalta meillä on vielä aikaa pohdiskella valaistusta yms., esim. tehosteseinien korostamista ja ruokapöydän valaisemista. Keittiön pöydän osalta haasteena on se, että keittiö on auki ylös asti, joten kattoon ei mitään voi virittää, pöydän päällä menee kyllä palkkeja, joita on tarkoitus käyttää valaistuksessa.

Meillä oli maanantaina tapaaminen Hartman kodin sisustuvärisuunnittelijan kanssa. Avauduimme jo aikaisemmin blogissa suunnittelusta ylipäänsä, lisäksi annoin jonkin verran palautetta myös myyjällemme. Voi olla, että viesti on jollain keinoa mennyt perillä, sillä tällä kertaan tapaaminen oli huomattavasti hedelmällisempi. Vieläkään homma ei mene täysin siten, kuin me näkisimme tarkoituksenmukaiseksi, mutta parempaan suuntaan mentiin kuitenkin. Satu on koonnut n. 11 sivuisen dokumentin sisustusajatuksistamme, liittänyt kuvia ja malleja pohjakuviin. Näiden pohjalta suunnittelija oli tehnyt joitain luonnoskuvia eri tiloista, osasta useampiakin. Osa osui paremmin, osa huonommin, mutta makuasioistahan voi aina kiistellä, joten siihen ei kannata jäädä kiinni.

Omat käsitykset ja visiot tarkentuvat jatkuvasti, erilaiset tehosteet, pinnat ja värit alkavat tarkentua. Tarkoituksena on ollut laittaa keittiön välitilaan vanhaa punaista tiiliä, jossa on hieman värisävyjen heittoja ja saumata se harmaalla laastilla. Ollaan kauhistuksella katseltu noiden laattojen hintoja, pyyntihinnat ovat vaihdelleet 60-110 euroa/m2! Satu on viettänyt useita iltoja netissä ja  nyt löytyi Smartia-verkkokaupasta etsimäämme tiiliä varastopoistona, hinta alle 20 euroa/m2. Samalla tavaralla tehdään myös yläkertaan yksi seinä. Itse asiasssa tänään hinta näkyy kaupassa jostain syystä pompsahtaneen 39 eur/m2 -onneksi tilaus ja lasku hoidettu!! Lisäksi löysimme K-raudasta Aitokiven luonnonkivilaattaa alle puoleen hintaan. Tätäkin tarttui matkaan yläkerran WC/suihkun seinän tehosteen verran. Prisman kanta-asiakaspäiviltä ostoskärryyn tehostetapettia WC:hen. Satulla on siis vahva visio siitä, että ns. kuivia vessoja ei vedetä laatoilla kokonaan, että värityksen uusiminen olisi helpompaa ja että voidaan myös nyt tehdä rohkeampia valintoja. Laattojen lisäksi käytetään siis maalia, tapetteja ja puuta.
Kingstonin vanha punatiili -laatta

WC:n tehostetapetti



Meidän timpurit ovat pitäneet raksaa hyvässä kunnossa, tavaroita on peitelty ja meidän siivottavaksi tarkoitettu materiaali ja tavara on jätetty aina hyvin esille. Työ- ja perhe-elämä aiheuttavat sen, että jokaisena iltana ei valitettavasti ehdi paikkoja siistimään ja tällä etenemistahdilla siivottavaa ehtii kertymään. Olemme yrittäneet siistiä paikkoja viikolla parhaan kykymme mukaan ja panostaneet sitten viikonloppuihin. Aika monta jätesäkkiä on lähtenyt kaatopaikalle ja tälläkin hetkellä ojassa makaa kymmenkunta säkkiä kyytiä odottamassa. Huomiseksi odottaa taas siisti kohde tekijöitään!


parvekkeen niskat, kiilat ja lastulevyt


parvekkeen tippapellit ja huopa asennettu
näkymä purkkarilta



Pieninkin innokkaana tekemässä hommia!




ja siistiä tuli!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti