Sivut

maanantai 15. lokakuuta 2012

Rungon alkuvaiheet

Torstaina tontille ilmestyivät rungon pystyttäjät. Itseasiassa he kyllä tekevät talossa monta muutakin asiaa kuin vain rungon. Kuten aiemmin totesin, otimme talon levyvalmiiksi, joten heidän toimesta talossa tulee myös väliseinät, katto, sauna jne.

No, odotukset olivat kovat: "vihdoinkin" meidänkin talolla alkaisi näkymään edistymistä! Tätä vasten koin melkoisen pettymyksen torstai-iltana, kun menin käymään tontille vain huomatakseni töiden kohonnen vain yhden laudan verran lattian yläpuolelle. Toisaalta, terassin päälle oli pinottu kasa palkkeja, jotka oli mittaan sahattuja. Lisäksi muutamia väliseinien alajuoksuja oli asennettu paikalleen. Oli sinne kuitenkin ovien paikkoja piirrelty.
torstaina ei edistymistä oikeastaan huomannut



Torstaina tulivat myös kattopuut, yhteensä 38 kappaletta. Täytyy ihmetellä niihin käytettyä insinööritaitoa, noiden puiden pitäisi pitää meidän talon ja autotallin katto muodossaan, kantaa talvinen lumikuorma ja pitää vesi ulkopuolella. Kuitenkin nippuja nostettaessa huomasi selvästi, kuinka paljon huojuvat sivusuunnassa, kuin olisivat letkusta koottuja. 


Sanonta "hyvin suunniteltu on puoliksi tehty" pitää kuitenkin paikkansa. Pojat merkkasivat torstaina runkopalkkien paikat, ikkunat ja ovet sekä sahasivat nuo palkit valmiiksi perjantaita varten. Perjantaina alkoi sitten tapahtua ja illalla talon muodot alkoivat jo varovasti hahmottua.




Tiistaista asti olen nyt viettänyt illat tontilla yrittäen saada sähkön riittämään. Lattia siis valettiin viikko sitten torstaina ja viikonlopun jälkeen tiistaina lattialämmityksen putket täytettiin veden ja glukoolin sekoituksella sekä kytkettiin neljä lämmitintä, yksi jokaiselle jakotukille, lämmittämään betonia. Betonin pitäisi kovettua paremmin kun sitä lämmitetään sen ollessa kostea. Mene ja tiedä, mutta monta tuntia olen pähkäillyt sen kanssa, kuinka saisin sähkökaapista tarpeeksi virtaa kaikkien lämmittimien pyörittämiseen. Yksi laitteista osoittautui vialliseksi ja se pääsi jo paluupostina takaisin, nyt kierrätän kolmea lämppäriä neljän jakotukin väliä. Vasta eilen illalla sain laitteet kytkettyä niin, että sulakkeet eivät paukkuneet ylikuormituksen alla ja sain toisaalta vialliset jatkokelat poistettua kierrosta. Betoni pitäisi saada lämpenemään n. 20-22 asteeseen että kovettuminen olisi optimaalista, nyt olen saanut lämppärien tarkastamisesta jokailtaisen puhteen.
lämppärit teknisessä tilassa
Pojilta tuli myös toive, että suojaisin jakotukit, sillä heidän liikkuessa ympäriinsä isojen palkkien kanssa vahinkoja voi aina sattua ja jakotukin vaihtamisesta tulisi aika paljon turhaa työtä. Viikonloppuna naputtelin aika alkeelliset puukehikot ja päällystin ne vielä styroksilla, etteivät mahdollisesti paukkuvat yöpakkaset pääsisi jakotukkeja jäädyttämään.

turvakehikko
näillä säädetään jatkossa talon lämmöt







Tänään vauhdikas eteneminen jatkui ja esimerkiksi keittiön saarekkeen päätyyn tulevat pilarit olivat jo paikallaan, samoin useampi väliseinärunko on pystyssä. Myös talon L-siipi on hahmottuu jo selkeästi.
Isäntä terassilla

Muoto alkaa hahmottumaan

edessä keittiön pilarit, taustalla KHH, kuraeteinen, sauna ja PH
Iloisena yllätyksenä huomasin perjantaina mennessäni peittelemään työmaalle puukasoja, että pojat olivat omatoimisesti peitelleet kaikki puukasat ja lisäksi pitäneet markin muutenkin siistinä.
siististi peitellyt puukasat

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti