Sivut

sunnuntai 7. lokakuuta 2012

putkia, styroksia, rautaa ja kuraa..

Täytöt saatiin ajoissa valmiiksi, jonka jälkeen putkimies pääsi vauhtiin. Ensimmäisenä kaivettiin hiekkaan viemärit ja vedettiin kylmävesiputket.
Viemäreiden kaivua ja alajuoksujen asentamista
Väliseinät aseteltuna rimoista

Lattiaan asennettiin putkien ja raudoituksen lisäksi betonin alle  20cm styroksia ja kantavien rakenteiden sekä takan alle Finnfoamia ja tuhdimpaa raudoitusta.
oikealla takan kohta koverrettuna

Kylmävesijohdot vedettiin hiekkaan, jonka päälle laitettiin ensimmäinen 10cm kerros styroksia, styroksien väliin koverrettiin viennit lämminvesiputkille ja lattialämmityksen päälinjoille jotka nousevat styroksien pintaan jakotukeille. Jakotukkeja tulee alakertaan 3.
Vessa, pesuhuone ja sauna..

Homme etenee kauniissa syyssäässä
Alakerran lämmintä käyttövettä kierrätetään pumpulla siten, että hanoissa pitäisi olla lämmintä vettä koko ajan tarjolla ilman tarvetta kovin pitkään juoksutukseen.


Styroksin päälle viriteltiin raudoitukset pienten muovikartioiden varaan. Muovikartiot nostivat raudoituksen sen verran korkealle, että sähkömiehen saapuessa paikalle hän veti suunniteltujen kiukaan sekä lieden ja uunin putkien lisäksi putket jokaiseen väliseinään.
Lattialämmitys

Teknisessä tilassa melkoisen ahdasta, putkea riittää!
Raudoituksen päälle pyöriteltiin vielä lattialämmitys ja sitten oltiinkin jo valmiina odottamaan kuraa. Putkimies kävi vielä valamassa arkieteisin kurasyöpön oikeaan korkoon ennen kura-auton saapumista.

Lattiavalun ajoittaminen oli hieman haasteellista, sateet ovat olleet  jokapäiväisiä ja niiden  seurauksena täällä lakeuksilla vesi nousi paikoin vanhoihin kunnon tulvakorkeuksiin! Onneksi meidän pläntti kohoaa sen verran korkealle, että pienistä tulvista ei tarvitte murehtia.

 Valupäiväksi ilmoitettiin torstai ja aloitus kello 7, tietenkin sellainen päivä, että me molemmat olimme työreissulla. Ennusteiden mukaan päivän piti olla poutainen ja sateiden alkaa vasta torstain ja perjantain välisenä yönä. Valu alkoi lupaavasti, tekijät vaikuttivat päteviltä ja homma eteni muutamien ärräpäiden lennellessä tekijöiden joutuessa väistelemään pystyssä olevia putkia ja raudoituksia.

Aamun hämäryydessä

No ei sitten vaihteeksi pitänyt ennuste paikkaansa ja n. klo 15 sain puhelun meidän vastaavalta mestarilta, joka tiedusteli sijaintiani joka tuossa vaiheessa oli jossain Sastamalan nurkilla. Sade oli alkanut niin rankkana, että valu pitäisi peitellä pikaisesti. E-J lupautui tekemään parhaansa ja aloin soitella hänelle apua. Onneksi enoni oli lähistöllä ja suuntasi tontille auttamaan lattian peittelyssä. Lisäksi E-J sai tuttumme, jotka itse  rakentavat parin tontin päähän, myös apuun, häneltä saatiin myös paikalle muutama lisäpressu, joilla peittely saatiin lähes valmiiksi


"pimeissä töissä"


kuratäydennys


valun paksuus on n. 8cm

vesijohdot, sähköputket, lattialämmitys, jakotukit, viemärit..

valu etenee

On ilo huomata, että apua saa tarvittaessa. Kiitos E-J, Matti ja Timo! Valu ei ehtinyt kärsiä suurempia vaurioita ja voimme hyvillä mielin jäädä odottamaan pystytysporukkaa.

Lattialla pressujen päällä lainehtii melkoisesti vettä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti