Sivut

torstai 27. joulukuuta 2012

Liukuovi-ikkunan seikkailuista

Olohuoneeseen on tulossa asuntomessutyyppinen -liukuovi-ikkuna. Valmistajan löytäminen sinänsä oli yllättävän haasteellista, verrattuna siihen että ainakin kaksilla viime asuntomessuilla on ollut kohtuullisen paljon erilaisia isompia liukuovi- ratkaisuja. Tai, voisi sanoa että valmistajia sinänsä kyllä markkinoilla on, mutta jos hakee kohtuuhintaista valmistajaa, jonka tuotteet täyttää lämpöarvovaatimukset, niin vaihtoehdot ovatkin jo aika rajalliset. Hartman totesi jo alussa, että heiltä ei ratkaisua löydy ja tämä on irrotettu toimituksesta.

Syksyn tarjouspyyntökierros päätyi meillä Glasieriin, jonka löysimme Tampereen asuntomessuilta. Muutamat isot valmistajat eivät antaneet tarjousta lainkaan tai tarjous oli hinnaltaan vähintään kaksinkertainen. Vähän tämäntyyppistä tilannetta toki osattiin odottaa viime talven jälkeen, jolloin yritimme saada mökille vähän samantyyppistä ratkaisua. No, siihen liittyvä tapahtumaketju taitaisi kokonaisuudessaan olla kyllä ihan oman poustauksensa arvoinen ja jätetään se nyt.

Liukuovi-ikkunan toimitus oli sovittu viikolle 49, jolloin se Kaukokiidon toimesta kävikin kääntymässä tontilla. Tuolloin jo kuskinkin toimesta todettiin, että ikkunan runko on kuljetuksessa niin pahasti vaurioitunut, että sitä on turha edes ottaa tontille ja se lähti siis samantien pois. Sen jälkeen on odoteltu mitä tapahtuu. Pari viestiä ja yhteydenottopyyntöä on toimittajalle jätetty ja tänään, tapaninpäivänä, saatiinkin puhelu että Kaukokiito on hukannut kyseisen liukuovi-ikkunan. Tällä on siis mittaa 230 cm x 400 cm, joten ihan pikkurakoon sitä ei voi hukata. Toimittaja kertoi jatkavansa ikkunan etsimistä, jotta voisivat tutkia sen ja päättää korjautetaanko se vai tuleeko uusi. Vahva veikkaus on, että tulee uusi. Pisteet toimittajalle siitä, että tiedotti vihdoin ja ilmeisesti tosissaan tekee töitä kadonneen liukuovi-ikkunamme löytämiseksi. Kyllähän tässä jonkin aikaa odotellaan, mutta lähtökohtaisesti ei ole meidän ongelma, jos rahdinkuljettajalta katoaa tavaraa.

Katsotaanpa minkälainen jatkokertomus tästä muodostuu, ennusmerkistö ainakin viittaa siihen.

Ikkunat ovat muutenkin olleet haasteellisia. Toimitukseen kuuluvista Skaalan ikkunoista olemme reklamoineet, niissä yhdessä ei siis ole vielä havaittu laatuvikaa, vaikka senkin asennuksesta puuttuu ainakin "tuuletusvarsi", lisäksi kaikissa ikkunoissa on ongelmallinen ratkaisu ikkunanavaajan reiän suhteen; ne on tehty niin, että ikkunoita ei saa auki, jollei pakota läppää ristipääruuvin yli, jolloin läppä vetää maalit mukanaan ja tuloksena on siis lopulta mustapäiset ristipääruuvit valkoisissa karmeissa. Lisäksi avaajalle tarkoitettuja reikiä ei ilmeisesti ole kaikissa ikkunoissa porattu/asennettu suoraan, mikä aiheuttaa ongelmia ylipäänsä ikkunoiden avaamisessa. Kaikkia ongelmiahan ei vielä ole voinut edes havaita. Ikkunoiden osaltahan olemme jo hyväksyneet kaksi vääränkokoista ikkunaa, joten ei nyt pikkujutuista nipoteta. Meillä kävi Skaalan lähettämä korjaaja, joka totesi, että pitää palata asiaan.

Taitaa tulla yksi luku jatkokertomukseen tästäkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti