Sivut

torstai 24. heinäkuuta 2014

Ulkovalaistuksessa 6000 kelviniä

Sähkötöihin liittyvistä ongelmista johtuen ulkovalaisimet asennettiin vasta pari viikkoa sitten. Seinävalaisimina ovat Konstsmiden valaisimet, näillä on ilmeisen hyvä hinta-laatu -suhde, sillä samoja valaisimia löytyy tällä alueella melko monesta muustakin talosta. Me tilasimme ne taloon.com:n kautta. Näitä myydään muuallakin, mutta hinta oli halvin taloon.com:ssa. Toimitus oli nopea ja tavara mitä pitikin. Meidän kannalta ongelma oli se, että valaisimien mukana tulleet G10 -kantaiset polttimot olivat sävyltää jossain 2500 Kelvinin paikkeilla. Kun koko muu talo suunniteltiin valaistuksen osalta toteutettavaksi 5000-6000 Kelvinillä, niin piti ulkovalaisimiinkiin löytää uudet polttimot.

Suomesta on oikeasti todella vaikea löytää yli 4000 kelvinin polttimoita. Kun manasin tätä eräälle tukkurille, ohjasi hän minut etsimään polttimoita ulkomaisista verkkokaupoista, sillä esim. etelä-euroopassa suuremmat Kelvinit ovat yleisiä ja tavanomaisempia, Suomessa taas ollaan vielä mieltyneempiä lämpimään sävyyn. Värisävyistä voi tietysti ollaa ihan yhtä montaa mieltä, kuin muistakin sisustus- ja makuasioista. Moni pitää suurta kelvinimäärää kylmänä ja sinisenä. Toisaalta esim. sisällä tuo luonnollisen päivänvalon tiloihin, ero on todella selvä, kun vertaa keltaista tai lämpimän valkoista valoa, puhtaan valkoiseen valoon. Värit toistuvat hyvin ja näyttävät siltä miltä kuuluukin, lisäksi valaistusteho on hyvä.

Käytin pari tuntia verkkokauppojen kiertelyyn ja löysin Amazonilta aika hyvän valikoiman erilaisia vaihtoehtoja. Hintakin on Suomeen verrattuna erittäin kilpailukykyinen, pikaisesti arvioituna G10 -kantaiset polttimot maksoivat minulle kolmanneksen siitä, mitä olisin joutunut maksamaan Suomessa, mikäli 6000 Kelvinin polttimoita olisin edes löytänyt! Tilasin kahta erilaista polttimoa, sillä ostimme aikaisemmin yhteen vessaan kristallikruunun, jonka mukana tuli myös erittäin lämpimänsävyiset polttimot.

Tilauksesta G10 -kantaiset toimitettiin alle viikoss ja pari viikkoa taisi mennä kristallikruunun polttimoihin.

Autokatoksessa ja etuterassin katoksessa meille asennettiin kattoon upotetut g10 -kantaiset spotit. Eilen alkoi sitten polttimoiden vaihto ja tältä se näytti:
Lähtötilanne, valaisimien mukana tulleet polttimot

Alavalot vaihdettu

Polttimot vaihdettu, taustalla näkyy vielä talon "romanttissävyinen" valaisu.
Katoksessa myös uudet polttimot

Yhteensä 46 polttimoa on siis vaihdettavana, talli hoidettu, talo vielä vaiheessa. Selvää kuitenkin on, että 6000 Kelvinin valosävy on meidän juttu



WC:n kristallikruunun valaistusteho ja sävy -puhumattakaan ulkonnäöstä- on todella hyvä uusilla polttimoilla!

Sähkötyö-kuviosta luvasta tarkempaa rapsaa myöhemmin, nyt tilanne kuitenkin todella hyvä, kiitokset Sähköasennus Kohtamäki Oy:lle

2 kommenttia:

  1. Mikä tuo kiva kristallivalaisin on tai mistä hankittu? JOtain tuontyyyppistä on haussa.. :)

    VastaaPoista
  2. Valaisin on ostettu ihan paikallisesta Prismasta, myynnissä näkyy olevan muuallakin -tosin hinta on sitten selvästi kalliimpi.

    VastaaPoista