Sivut

sunnuntai 16. syyskuuta 2012

Perustukset valmiina täyttöön





Perustukset valmistuivat keskiviikkona, 3 päivässä. Ei voi kuin ihailla veljesten tehokkuutta. Sen lisäksi että betoni-perustukset valmistuivat todella nopeasti ja vaivattoman näköisesti, olen antanut myös kertoa itselleni, että ne ovat myös harkkoperustusta parempi vaihtoehto kestävyyden kannalta.

Katetun ja lasitetun terassin muotit
Talon koko ja eri mittasuhteet alkavat jo hyvin muodostumaan. Oli hauska kiertää ääriviivoja ja arvuutella, mihin mikäkin huone tulee asettumaan. Katetusta terassista tulee hyvän kokoinen ja terassiakin tulee pilarien perusteella ihan riittävästi! Osalle katettua terassia valetaan lattia ja se osuus tullaan myös lasittamaan. Tarkoituksena on saada kohtuullisen lämmin terassi asentamalla yksi puhallin-yksikkö terassille siten, että sen lämmitys otetaan kaukolämmöstä ja kiertävä neste tulee olemaan glukoolia jäätymisen välttämiseksi.

Autokatoksen pilarit
Täytöt alkavat huomenna ja tarkoitus on siellä itsekin lapion kanssa heilumassa ja tamppaamassa, näkeepä samalla itsekin, mitä talon alle tulee.

Naapuruston taloja on jo harjakorkeudessa













 On palkitsevaa nähdä perustukset valmiina, sillä naapureiden rakentaminen tuntuu edistyvän niin nopeasti, että osa nauttinee joulusaunansa Karhuvuorella.

Terassin pilareita










Yleiskuva talosta

Toimisto ja katettu terassi

Autotalli
Hartsun toimitukseen kuuluu Uuniseppien takka. "Luonnollisesti" tarjoukseen laskettu malli on aika vaatimaton, joten emme käyttäneet sen pohtimiseen kauheasti aikaa vaan menimme Uuniseppien Showroomiin tutustumaan valikoimiin ja mahdollisuuksiin. Olimme aikaisemmin hahmotelleet taloon tulevaa takkaa, halusimme mahdollisimman avoimen ja sellaisen, että tulipesä sijaitsisi mahdollisimman alhaalla. No, varaavaa takkaa ei kuulemma ole juurikaan tarjolla sellaisena, että itse tulipesä olisi auki esim. 3 sivulta, joten jonkin verran jouduimme antamaan periksi toiveissamme. Uuniseppien valikoimista löytyi kuitenkin talon henkeen ja suunnitellun takan sijaintiin sopiva malli Manttelitakoista. Malli löytyi hieman vanhemmasta mallistosta, linkistä löytyy aika lähelle meidän mieleen oleva malli, kuitenkin sillä poikkeuksella, että kehykset ovat valkoiset. Lisäksi haluaisimme siihen nostoluukun, mikä ei kuulu mallin vakio-ominaisuuksiin, joten asia meni vielä tehtaalle selvitettäväksi, saas nähdä miten siellä asiaan suhtaudutaan -millä hinnalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti