Sivut

keskiviikko 26. syyskuuta 2012

Kivijalka puoliksi täynnä

Kuva täyttöjä edeltävän illan myrskystä


Täytöt valmistuivat viime viikolla. 3,5 päivää siinä meni, mutta nyt voin todeta että hyvä tuli!

Meidän urakoitsija Jaakko Nevala tuli pääsuunnittelijamme suositusten perusteella ja voin todeta, että tyytyväisiä ollaan. Homma tapahtui aikataulussa, tontista tuli siisti ja on jo osittain muotoiltu. Ja olennaisimpana seikkana tietenkin -paljun pohjat tuli jo valmisteltua.
    
Myös tontilta löytyneet isommat järkäleet saatiin siirrettyä ja hyödynnettyä aika kivasti. Isolla koneella siirrot sujuivat vauhdikkaasti

Vaikka jollain tasolla asian oli tietenkin tiedostanut, niin kyllähän ison talon kivijalkaan menee paljon täytemaata! Olin itse mukana täyttöjä tekemässä ja jossain vaiheessa vain sekosin laskuissani tontille tulleista kasettimääristä.. no eiköhän ne laskuissa ole eriteltyinä. Ja lisäksi, jos olisin suunnittelussa  arvannut, millainen homma styroksien leikkaaminen pilarien ympärille on, niin meille olisi tullu vähemmän kuin nuo 20 pilaria!

Aamun valjetessa aloitettiin suodatinkankaalla ja radonputkistolla

Se, että osallistuin itse täyttöön ja sadevesijärjestelmän asentamiseen, toi mukanaan muutaman ennalta huomioimattoman edun. Ensinnäkin on kiva tietää, missä kaikki putket menevät ja on tullut todettua, että kaadotkin ovat asiallisesti.
  
Toiseksi urakoitsijan kanssa tuli aina muutama sana vaihdettua meidän suunnitelmista talon ja pihan suhteen, jolloin hän otti niihin heti kiinni ja teki ehdotuksia siitä, mitä kannattaisi missäkin tehdä.  Näin tuli tallin viereen tuleva asfaltoitava soiro, palju ja muutama muukin seikka jo valmisteltua samalla vaivalla, kun kerran iso kone tontilla pyöri.


sepelin levittämistä nurkkiin

Ensimmäinen kerros valmistumassa
Muutama kuorma levitettynä

Korkojen tarkistelu oli jatkuvaa
Autotalli  ja -katos styroksitettavana

Loppusuoralla, viimeistelyjä vaille valmis

Tätä kirjoittaessa putkimiehet ja lattiantekijät ovat jo vauhdissa, tavoitteena olisi saada lattiavalu aikaiseksi  joko loppuviikosta tai viimeistään ensi viikon alkupuolella. Rungon pystytyksen tulisi alkaa viikolla 41, joten toistaiseksi ollaan hyvin aikataulussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti