Sivut

maanantai 10. syyskuuta 2012

Hääpäivä ja unelmatalon perustukset



Pohjatyöt etenivät yllättävän sutjakkaasti, ja tontti valmistui hyvissä ajoin ennen määräaikaa, tosin perjantaina huomasimme, että anturan alle tarkoitettu hiekka ei kattanut kaikkia kulmia! Hieman ehti jo aikataulutus pyöriä mielessä, mutta moitteettomasti hommansa hoitanut urakoitsija totesi virhearvion ja korjasi  virheen viikonlopun aikana. Ottaen kuitenkin huomioon sen, että urakoitsijamme ei saanut lopullisia rakennekuvia pohjatöiden aikana, ei virhettä voi pitää kovin pahana, varsinkin kun hän oli heti valmis muokkaamaan pohjat vaaditun mukaisiksi.


Lisäksi Hartsu aloitti tavarantoimitukset perjantaina, tavaraa tuli omasta mielestäni pyytämättä ja yllättäen, mutta loppuksi selvisi, että tilauksen oli tehnyt perustuksia tekemään tuleva porukka. Harmillisesti rahtiin sisältyi myös tavaroita, joita meidän ei ollut tarkoitus tilata, kuten esimerkiksi sadevesi- ja salaojajärjestelmä. Onneksi rahtia toimittanut kuski oli sen verran hereillä, että soitti huomattuaan tontilla jo olevat ja asennetut järjestelmät. Ylimääräiset tavarat lastattiin takaisin kyytiin ja perutuksiin tarkoitettu materiaali jäi tontille odottamaan tekijöitä. No, aina roiskuu kun rapataan ja toisaalta tavaroiden palautus meni sujuvasti ja kivuttomasti myös Hartsun puolelta, joten hyvillä fiiliksillä jatketaan. Lomapäivä tosin meni näitä setviessä, mutta ehkä näitä on projekti aikana odotettavissa useampiakin..
 


Autotallin perustukset
Kuten aiemmin on jo tullut selväksi, niin ostimme Hartsulta melko pitkälle viedyn toimituksen joka sisälsi myös perustusten tekemisen. Hartmanin alihankkijoina perustusten teossa toimii Rakennustyö veljekset Alanko Oy. Veljekset ovat erikoistuneet paikalla valettuihin betonisokkeleihin ja tekevät niitä omilla muoteillaan. Pojat tulivat tontille aamulla kuuden kieppeillä ja mennessäni tontille kahdeksan jälkeen oli autotalli jo kierretty muoteilla ja talonkin ääriviivat oli naruilla rajattu sekä raudat ja muotit nostettu paikalleen. 

Talon takaseinä jo pystyssä

Täytyy sanoa, että veljekset ovat kehittäneet tuotteensa huippuunsa monien, osittain pienienkin, oivallusten kautta. Ja ilmeisesti rutiini on kertynyt useamman kilometrin verran, sillä nopeasti työ eteni ilman turhia toimenpiteitä. Kura-auton tullessa paikalle näki, että yhteistyötä on tehty myös siihen suuntaan, viiden minuutin kuluessa alkoivat valutyöt jotka jatkuivat keskeytyksettä siihen saakka, että pilarit ja autotallin kivijalka olivat valettuina. Huomenna on näillä näkymin talon vuoro ja loppuviikosta muotit on kerätty pois, perustukset odottava täyttöä ja pääsemme näkemään talon mittasuhteet paremmin.



Raudoitukset paikallaan
Kura lentää!


Kulmat kohdilleen


Terassiruuvi -pedillä saatu shampanja!
Sinällään on mielestämme hienoa symboliikkaa siinä, että Hartman ajoitti unelmatalomme perustusten teon hääpäivänämme! Mennyt vuosi on kulunut erittäin vauhdikkaasti projektiemme parissa. Vietimme viikonlopun kahdestaan mökillä juhlistaen tämänpäiväistä hääpäiväämme, monien häälahjojemme keskellä, kuten lattian peittävä venelakka, terassiruuvit, saunan kiuas ja vesipata, pintojen saunasuoja ja jopa kuivakäymälä ovat lahjoja Teiltä rakkaat ystävät ja sukulaiset!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti