Sivut

maanantai 27. elokuuta 2012

Venetsialaiset katon alla!



Mökin osalta valaistus ja pistorasiat on vihdoin vedetty. Sähköthän on olleet aika lailla koko ajan, mutta ollaan oltu jatkoroikkien varassa. Valaistuksen ja pistorasioiden osalta päätettiin, että laitetaan kaikki rakennukset nyt heti kunnolla, ettei tarvitsisi tehdä jälkiasennuksia. Tarkoitus oli muutenkin tehdä niin, että pistorasioita ja valoja olisi ennemmin liikaa kuin liian vähän, mutta johtuiko sitten jostain kommunikaatiokatkoksesta vai mistä, mutta yksi patteri jäi puuttumaan samoin kuin yhden seinän pistorasiat. No, kesäkeittiö on vielä pystyttämättä ja ulkovalot muutenkin miettimättä, joten sähkäriä tarvitaan vielä joka tapauksessa, kun nekin pitää laittaa kuntoon, sitten joskus. Nyt ollaan viritelty lamppuja ja nautittu valoista, ilman jatkoroikkia!!

Ulkovalaisimiksi valittiin (näkemättä) ns. lyhtymalli.
Tässä näkyy vielä aikaisemmasta virityksestä sisälle menevä jatkoroikka, jolla hoidettiin jääkaappi ja imuri aikaisemmin. 
Saunan lamppu pitää vielä käsitellä saman väriseksi kuin seinät.  

Valoa pimeydessä!

Villoitus menossa. Harmaa villa on piipun ympärille laitettua ns. palovillaa.
Tuulensuoja pahvi laitettu villojen päälle.

Yksi niistä asioista, mitä on vielä ollut pakko tehdä ennen kuin syksy tulee kunnolla, on ollut villojen laittaminen kattoon.  Villat sinänsä oli aika helppo laittaa, jako meni aika lailla tasan, eikä leikkaamista juuri tarvittu. Tosin villojen ja varsinkin tuulensuojapahvin nitominen kattoon ilman kunnon telineitä ja pelkillä suorilla tikkailla, oli välillä aika huimaavaa.




Kattopaneelien laittoa varten vuokrattiin kompura ja naulapyssy, mikä osoittautui kannattavaksi ja nopeutti työtä huomattavasti. Vähän mietittiin oman kompuran ja naulapyssyn hankkimista, koska näitä tarvitaan kyllä jatkossakin, mutta todettiin kuitenkin että 20 euron viikonloppuhinnalla vuokrataan aika todella monta kertaa ennen kuin hankintahinta olisi kuoletettu.

Onneksi paneelien laittoa varten saatiin lisää apuvoimia ja lainaksi kunnon tikkaat, joten paneelien laitto oli siltä osin nopeampaa kuin ajateltiin. Mutta, ilman sahausta ja säätöä ei nähtävästi voi selvitä ja nyt päädyttiin tekemään yksi vaakasauma parvelle, joka peitetään listalla, sitten joskus. Tuvan puolelle katto on näin siistimpi ja yhtenäisempi ja toisaalta tuo lista, joka siis laitetaan kanssa sitten joskus, tulee ihan hyvään kohtaan, eikä erityisesti näy parvellakaan. Onneksi paneelilaudat on valmiiksi edes kuultomaalattu valkoiseksi, niin vähän tulee sisällekin jo valkoista,  tarkoitus on maalata sisäseinät kauttaaltaan valkoisella, sitten joskus.





Naapurimme Joutsen-perhe toi poikasensa näytille
  -kahden seuraan on liittynyt kolme!
Kaiken tämän puurtamisen ohella on kuitenkin päästy siihen vaiheeseen, että aina välillä muistaa miksi tätä hommaa tekee. Viikonlopun Venetsialaiset yhdistettynä kattopaneelien laittoon latasivat hyvin akkuja!



Lapset oli innoissaan raketeista ja muista systeemeistä.
Itsestäkin oli kiva juhlistaa oikeastaan ensimmäisiä Venetsialaisia omalla mökillä.





Tässä on nykyään varasto, puukatos ja huussi.
Tässä pari kuvaa viime vuoden elokuun lopulta ja vaikka valmista ei vielä todellakaan ole niin vuodessa on päästy kuitenkin aika pitkälle, nyt meillä on mökki, huussi, vierasaitta, varasto ja puuvaja! Vuosi sitten meillä oli vain varaston sijainti hahmoteltuna ja tie tontille..

Vielä pitäisi saada ikkunoiden vuorilaudat ja villat paikalleen sekä koota se keväällä Luomalta huudettu kesäkeittiö pystyyn, niin sitten tämän kohteen raksahommat olisi tältä vuodelta paketissa! 

Telttakatos ja ruokailuryhmä.
Aurinko on onneksi edelleen sama
-rantaa on jokun verran muokkailtu tämän kuvan ottohetkestä.





1 kommentti:

  1. Hieno projekti! Saunan väritys juuri sellainen kuin pitääkin! Kuvassa vähän pisti silmään johdotus..jos tuo on oikeasti saunan puoli niin kaapeli on väärä ja muodostaa palovaaran. Yli 100cm korkealla olevat laiteetpitää olla kuuman kestäviä.

    VastaaPoista