Sivut

lauantai 4. elokuuta 2012

Rakennuslupa -homma voi lähteä!

Rakennuslupa tuli perjantaina, tosin jostain käsittämättömästä syystä se on päivätty vasta maanantaille, mutta kun aloituskokouksessa perjantai aamulla saimme printtituoreen luvan käteen, ei jotenkin enää jaksanut takertua päiväykseen.

Aloituskokous alkoi klo. 9 ja kesti yllättävän kauan, lähes 1,5 tuntia ja käytiin läpi monenlaista asiaa palovaroittimien sijainnista salaojien tarpeellisuuteen. Kokouksesta jatkoimme suoraan pohjakatselmukseen ja määrittämään rakennusten korkoja.  Korkojen osalta lupahakemuksessa mainitut hyväksyttiin ja tuntuu, että aika korkealle nousee! Tosin kun naapuritonttien alkaneita pohjatöitä katsoo, niin suunnilleen samassa linjassa ollaan, naapurit taitaa olla jonkin verran 64 päälle ja meidän tulee 65, koska maasto nousee meille päin.

Tässä vaiheessa tontilta on raivattu risukko ja kuorittu pintamaa. Se mitä sen alta paljastui, ei ollut mitään odottamatonta –ainakaan vielä. Tontin takakulmassa on kalliota jota räjäytetään samoin keskemmällä talon alla on joitain isoja kiviä, joita ei kaivurilla liikutella ja nekin menee räjäytykseen. Vaikka vielä ei voi juhlia ja pahinta pelätään, niin alustavasti näyttää melko hyvältä, sillä ilmeisesti pääsemme huomattavasti vähemmällä räjäyttämisellä kuin aluksi pelkäsimme.




Vaikuttaisi siltä,  että olemme hyvissä ajoin liikkeellä, Hartman tulee alustavan aikataulun mukaisesti tekemään perustuksia ennen syyskuun puolta väliä ja siitä neljän viikon kuluttua pitäisi lähteä runko nousemaan. Hartsu on aikatauluttanut työlle 20 viikkoa, missä ajassa talon pitäisi olla meille luovutuskunnossa levyvalmiina.

Rakennuslupa saatiin siis vireille vasta heinäkuun alussa, mutta nyt on jo sen jälkeen huomattu, että joudumme joitain muutoksia tekemään, onneksi ulkoseinät saavat pysyä paikallaan… mutta yhtä sisäseinää pitää siirtää, kasvatetaan toista eteistä kodinhoitohuoneen kustannuksella. Tästä siirrosta voimme kiittää asuntomessuja, joita kierrellessä tietyt mittasuhteet havainnollistuivat ja osoittautuivat pienemmiksi kuin olimme ajatelleet. Samalla olohuoneen liukuovi terassille sai lisää leveyttä tai vaihtoehtoisesti palaamme parioviin.

Ihmeellistä, että vaikka kuinka on taloa suunniteltu, pyöritelty, säädetty ja muokattu, niin vieläkin niitä muutoksia tuli.. No ehkä ne muutokset on parempi toteuttaa tässä vaiheessa kuin jäädä niitä harmittelemaan vastavalmistuneessa talossa ja miettiä vuosikausia, ”että olisi pitänyt”.

Tämä meidän oma projekti etenee välillä tuskastuttavan vakaasti ja jonkin verran on turhauttanut katsella alueelle tulevien muiden talojen edistymistä, osa on noussut jo harjakorkeuteen ja useampia kivijalkoja on jo valmiina. Toisaalta, eipä sillä loppujen lopuksi ole suurta merkitystä valmistuuko tämä unelma kaksi kuukautta aiemmin vai myöhemmin. Mutta maanantaina alkaa tapahtumaan ja ensi viikolla ainakin jo räjähtelee!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti