Sivut

maanantai 1. toukokuuta 2017

Coffee table '68

Tänään jatkui kalkkimaalaus. Meillä on jo useamman vuoden ollut aivan ihana olohuoneen pöytä, joka on alunperin mieheni isovanhemmilta. Pöytä on teetetty vuonna 1968. Tyyli on selkeä ja funktionaalinen. Kalusteena se on todella laadukas, jykevä ja mittasuhteiltaan edelleen toimiva.

Pöytä on kestänyt aktiivikäyttöä lähes viidenkymmenen vuoden ajan. Materiaali on koivua ja reunukset nahkaa. Mieheni muistelee kuinka on lapsuudessa leikkinyt pikku-autoilla pitkin mustaa nahkareunusta. Pehmoinen nahkareunus on ollut myös suvun pienimmille hyvä ja turvallinen alusta nousta kävelemään, myös monet purut on reunaan testattu -jäljet löytyy!

Tähän koskemisessa oli paljon korkeampi kynnys kuin aikaisempien osalta. Osittain voi miettiä, että hävisikö jotain, kun pintaa päivitettiin, toisaalta jos se antaa tälle kalusteelle jatkoa ainakin seuraavat 50 vuotta ja elämä ja tarinat saman suvun osalta sen ympärillä jatkuvat, niin silloin on uudistettu kunnioittaen.Alkuperäinen kansi. Kulumaa on aika voimakkaasti.

Alkuperäinen pinta lähempää. 

Sivut olivat todella hyvässä kunnossa. Nahka-osat oli pakko suojata todella hyvin. 

Ensimmäistä kierrosta menossa. 

Pyörät, toimivat erinomaisesti vieläkin.

Avautuva kansi, jonka alta on löytynyt aikoinaan juomakaappi. 

Valmis.

Valmiina paikoillaan.

Tämä on se eilinen kuvakulma -suunnilleen.
Eron näkee jos katsoo eilisen postauksen kuvaa. 

Tänään käytettiin Suomen Luonnonmaalit Oy:n kalkkimaalia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti