Sivut

torstai 30. tammikuuta 2014

Keittiösaarekkeen tason vaihto, ja toinen vaihto, ja....

Keittiö rakentuu meillä ison saarekkeen ympärille, saarekkeessa on lieden ja uunin lisäksi myös vesipiste. Saarekkeen kansi on laminaattia, joka oli käytännössä ainoita vaihtoehtoja saada se yhtenä kappaleena, ilman saumoja. Kansi on muotoiltu siten, että se kapenee hieman saarekkeen päässä olevien kantavien pilarien väliin.

Talossa on asuttu nyt n. puoli vuotta ja joulun alla huomasimme sattumalta, että kannen reunaa kiertävä lista on lähtenyt irti juuri tuosta kavennetusta kohdasta. Hauskaa, tai oikeastaan harmillista sinänsä, että tuo on ainut kohta saarekkeesta, joka on tehty käsin. Koneellinen viimeistely on ollut huomattavasti laadukkaampaa. Lisäksi lista on vielä kohdassa, joka on kaukana sekä liedestä, että vesipisteestä, joten kovin suurta rasitustakaan se ei ole joutunut kokemaan.
No, luonnollisesti joulu vaikutti tässäkin asiaan ja uutta kantta ei olisi tiedossa hetkeen. Toisaalta tuo ei saarekkeen käyttöä mitenkään estänytkään. Hauskuus alkoi sitten uuden kannen tullessa tontille ja asentajien tullessa aloittamaan asennustyöt. Kansi otetiin paketista pois ja heti huomattiin, että kavennetun osan listaan ja kanteen oli osuttu höylällä tmv. Jälki oli kannen alareunassa sijoittuneen siten, että taloon tullessa se näkyisi selvästi jo kauas.

jälki näkyy selvästi sinisen suojamuovin yläpuolellaOnneksi uusi kansi tarkistettiin ennen vanhan kannen irroittamista. Ihmettelen suuresti kannen valmistaneen Ecolam Oy:n laadunvarmistusta. Jälki oli selvästi nähtävissä, joten miksi koko kansi ylipäätään lähetettiin asiakkaalle?

Kansi lähti samantien palautukseen ja uusi tilaukseen. Uusi kansi saapui vajaassa viikossa ja tarkistin sen vielä ollessa autossa, että samanlaisia virheitä ei olisi näkyvissä. Homma ok, kansi alas ja odottamaan asennusta. Asentajat tekivät tarvittavat reiät ulkona ja kansi kannettiin sisälle. Paikalle sovitettaessa huomattiin, että se ei vastaa mitoiltaan tilattua. Tästä johtuen kannen ja pilarien väliin jää n. 0,5cm aukko, joka on suoraan sanottuna ruma ja vaikeasti tilkittävissä.

Tällä hetkellä odottellaan kantta nro. 4! :D On kuitenkin todettava, että Hartman kodin ja Mikantin puolelta asiaa on hoidettu hyvin ja yritystä on, kunhan vain alihankkija pääsisi samalla tasolle ja toimittaisi meille tilatun kokoisen ja laatuisen tuotteen.

Aika iso väli, kannen pitäisi olla kiinni pilarissa

saareke ilman kantta
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti