Sivut

sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Raksan jätehuolto

Raksalla kertyy melkoisia määriä erilaista jätettä, pahvia, puuta, muovia, gyprocia, metallia, tyhjiä uretaani-pulloja, villaa yms. Olemme alusta asti keränneet jätteitä jätesäkkeihin lajiteltuna ja kuljettaneet niitä säännöllisen epäsäännöllisesti kaatopaikalle minun ja isäni toimesta. Puuta ollaan tuotu kotiin poltettavaksi ja kerätty kasoihin tontin reunalle odottamaan

Jätesäkit keräsimme tontin kulmalle odottamaan kuljetusta. Homma toimi siihen asti, kunnes lunta alkoi tupruttamaan enemmänkin  ja mustat jätesäkit jäivät valkoisen peitteen alle. Olin aiemmin miettinyt siirtolavan hankkimista tontille, mutta se ei tuntunut kovinkaan käytännölliseltä ratkaisulta, useastakin syystä. Lavan kustannukset ovat melko korkeat suhteessa siihen, että käy viemässä kertyneet jätesäkit peräkärryllä kaatopaikalle. Lisäksi lavalle laitettu materiaali kastuisi sateessa sekä itse lava täyttyisi lumesta. Samalla nousisivat tyhjennyskustannuksetkin lumen ja veden painon verran.

Ratkaisuksi löytyi Sitalta etulastauskontti. Kontti on pienempi kuin siirtolava ja kustannuksiltaan selkeästi halvempi. Ja parhaimpana puolena, se on umpinainen. Kontin etureunassa olevasta tuplaluukusta roskat saa helposti sisälle. Vesi ja lumi ovat pysyneet melko hyvin ulkopuolella ja raksakin pysyy huomattavasti siistimpänä. Konttiin voi heittää kaiken energiajakeen. Tyhjäys tapahtuu Sitan toimesta tilauksesta.

Metallien, villan gyprocin sekä muun ongelmajätteen osalta olemme keräneet niitä erikseen säkkeihin, laatikoihin ja kuormalavoille. Käyn tyhjäämässä ne kaatopaikalle viimeistään keväällä, kun tulevat esiin lumen alta. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti