Kiintokalusteiden asennus alkoi viime viikolla ja perjantaina oltiin siinä vaiheessa, että keittiön koneseinä on asennettu ja saarakekin osittain. Kodinhoitohuoneessa, arkieteisessä ja eteisessä on runkoja pysytetty. Homma jumittui vessojen takia, koska alakerrassa niiden laatoitus ei ollut valmis, eikä kiintokalusteita voitu laittaa. Koska laatoittajalla ei ollut kiirettä laatoituksen loppuunsaattamisen suhteen, mutta meillä oli, ollaan nyt viikonloppuna itse tehty loppuun niitäkin laatoituksia ja puuttuvia saumauksia. Hyvin on onnistunut, joten taidetaan jatkaa tuon saumauksen kanssa myös eteisen ja olohuoneen puolella :D
Osaa kiintokalustetavarasta lähti vaihtoon ja hauskana yksityiskohtana täytyy kertoa, että asentaja oli ensimmäisen keittiön ovipaketin avattuaan ollut ensin sitä mieltä, että ovet lähtee samantien takaisin palautuksen, ettei ne kelpaa kyllä kellekkään! Nyt ei kuitenkaan tällä kertaa ollut kyseessä viallinen tuote, vaan tarkoituksella vanhan ja kuluneen näköinen malli. Koneseinälle tulee Mikantin Kalkki-ovimalli ja saareke puolestaan on Mikantin mallistosta ja kiiltävän valkoinen kauttaaltaan, joten kontrasti on aika vahva.
Sain asentajalta hyvän vinkin, että välitila kannattaa laatoittaa pikaisesti ennen kuin putkari tulee laittamaan hanat, koska homma on paljon helpompaa nyt. Viikonlopun raksahommat tuli sitten minun osalta siinä kerralla selville -ja eikun tiililaattaa laittamaan.
Välitilassa
Eli, välitilaan laitoin samaa tiililaattaa kuin siihen yläkerran aulan seinään sillä erotuksella, että jätin vaaleimman oranssin sävyiset laatat kokonaan pois. Halusin tasavärisemmän, koska koneseinän ovet jo sellaisenaan ovat kirjavat. Keittiöhän on avoin ylös saakka ja myös se yläkerran aulan seinä näkyy keittiöön, joten sinänsä teema jatkuu (tillilaattaa jäi muuten yli ja myyn loput suhteellisen edullisesti, viestillä voi tiedustella).
Koneseinä. Lähtötilanne. |
Ja siitä se sitten lähti....
Nyt laattojen laittaminen sinänsä meni jo rutiinilla ja oli suhteellisen nopeaa. Katkaisemisessa otin käyttööön rälläkän, suosittelen! Oli nimittäin niin paljon nopeampaa, helpompaa ja ihan kaikkea.
Aikaisemmin vähän lupasin miettiä videota avuksi muille, mutta ei vaan pystynyt. Aikataulu oli niin tiukka, että oli pakko vaan tehdä nopeesti, hyvä kun sen tavalliset 50 kpl kuvaa ehdin napsia :) tosin pakko kertoa, että tein virheen, kun napsin uudella työ-Lumia 920:lla kuvia, eihän niitä saa tähän blogiin millään!! Onneksi iPhonellakin tuli otettua jonkin verran kuvia.
Ja siitähän se sitten lähti ja eteni... |
Yhtä puuttuu enää... |
Viimeinen pala paikoilleen!!! |
Yläkerran aulan seinän suhteen jäi saumaamisen käytännön toteuttaminen kesken. Selkeä ajatus on kuitenkin ollut koko ajan se, että toteutusta varten tarvitaan "se jokin", jolla laastin saa siististi laattojen väliin. Askartelin hommaan sopivan ns. pursottimen, tyhjästä silikonipurkista, eli leikkasin pään isommaksi ja työnsin "välipohjan" ulos ja vaikka se oli tehtävä myös joka ikinen kerta täytettäessä, oli viritelmä todella näppärä!
Pursotin saneerauslaastille saumojen työstämiseen. Tuo "Tomera" saumarauta oli täysin turha hankinta. |
Eikun saumaamaan! |
Sormella vedin saumat sopiviksi ja tasoitin laastin. |
Saumauksen raja näkyy. Työtasolla työvälineitä. |
Pistorasian kohdan jätin saumaamatta tässä vaiheessa, ei tarkkaa tietoa minkälainen tai minkä kokoinen. |
Valmis. |
Ihanan erilainen keittiö! Tosi kivan näkönen :) Ja aika ihailtavaa kuin aina jaksat(te) ja muistat(te) ottaa nuista työvaiheista kuvia!
VastaaPoistaHei! minkä paksuinen sauma teillä tuli tuohon? Näyttää sopivan hyvin 6 tiililaattaa päällekkäin keittiön välitilaan! Mikä oli tässä tuo välitilan korkeus? Kuinka kauan kesti saumata tuo alue? Oletko ollut tyytyväinen, onko ollut puhdistaessa hankaluuksia? Kiitos paljon jos ehdit vastata!
VastaaPoistaOlen ollut tosi tyytyväinen, en jotenkin voisi kuvitella mitään muuta ratkaisua :)
VastaaPoistaMeillä puhdistus ei ole ongelma, kun esim. hella ei ole tuossa lähellä, vaan saarekkeessa. Eli, käytännössä vain toinen vesipiste on tuossa lähellä. Korkeus kokonaisuudessaan kaappien ja työtason välillä on 46 cm. Sauman leveys on tässä, ja yläkerrassa, ns. timpurin kynä. Eli, käytin koko ajan timpurin kynää (poikittain) mittana ja vedin sillä laatat kohdilleen, sauma on siis n.1,5 cm. Käytännössä on pakko olla joku oikeasti "kiinteä" esine, minkä avulla laatat laittaa, muuten laattojen laittaminen on ainakin kokemattomalla tekijällä tosi vaikeaa.
Aikahan kultaa muistot, niin tässäkin, mutta kyllä tuo saumaaminen ajallisesti vei vähintään yhtä paljon aikaa, jos ei enemmänkin, kuin varsinainen laatoitus, karkeasti sanoisin että saumaamiseen meni tällä minun tekniikalla ja osaamisella tuon alueen osalta noin päivä. Toki piti paljon opetella, kokeilla yms. Tuloksena oli paitsi paljon sotkua, niin myös juuri sellainen lopputulos mitä halusin, olisi ollut todella vaikea selittää jollekin ulkopuoliselle tekijälle sitä visiota, mikä oli tavoitteena.
Toivottavasti tästä on apua :)