Sivut

torstai 24. huhtikuuta 2014

Kevät toi, kevät toi maalarin.... Ulkomaalausta Vol1

Varoitus, jos olet sitä mieltä että maalaaminen kuuluu tapahtua kesällä, lämpimässä, grillin ja kylmien juomien kanssa -älä lue. 

Viime kesänähän yritettiin saada maalareita hommiin, yksi kävi tontilla, mutta ei loppujen lopuksi antanut tarjousta, muut sanoivat jo puhelimessa, että ei ehdi eikä kannata, tekevät rivareita ja helppoja kohteita, mitä se sitten ikinä tarkoittaakaan. Tänä kesänä ulkomaalaus on pakko tehdä, joten vaihtoehdot on vähän vähissä.

Olen nyt ollut molemmat pääsiäisen ympäristön viikot lomalla ja koska kelit sallii= ei tule vettä, eikä ole pakkasta, päätin aloittaa ulkomaalaukset. Pääsiäisenä parin sadan metrin päässä ollut metsäpalo, vähän sekoitti rytmiä, mutta muuten on vedetty yhdessä pitkää päivää. Mitä aikaisemmin aloittaa, sitä aikaisemmin saa loppuun -näinhän voisi ajatella. Nyt kymmenen maalauspäivän jälkeen talli on maalattu, talosta osaa ja ihan hyvässä vauhdissa ollaan ja kroppa ja kädet on ihan sa***an kipeät. Korkeanpaikan kammoinen joutuu myös ylittämään itseään jatkuvasti tikkailla kiipeillessä. Jossain vaiheessa on myös pakko vuokrata joku henkilönostin, ei mitään mahdollisuuksia saada muuten maalauksia toisen kerroksen osalta tehtyä. No, vielä ei ajankohtaista.

Pitkään aikaan ei ole raksattu näin intensiivisesti ja paluu raksaelämään, johon kuuluu einesruuat, limsat ja radio-ohjelmat, on ollut nopea, mutta ei kaivattu. Täytyy sanoa, että voisin elää ilman tätäkin, ehkä tämä talo joskus valmistuus ja sitten -ei koskaan enää. Nyt kun on maalannut kylmässä  ja kovassa tuulessa tuntikausia, niin innostusta ja motivaatiota on tosiaan paljon vähemmän kuin aloittaessa. Se hyvä puoli moniin muihin lomiin verrattuna on ollut, että työasioita ei ole tullut tehtyä, joten irtautuminen on ollut täydellistä :) Ja tässä hommassa tosiaan näkee konkreettisesti kättensä jäljen.

Sävyt testissä; kolme lautaa x 2 eri sävyä, ylempi valittiin.

Tallin talonpuoleista seinää.
Palkit jätetään ilman kotelointia ja maalataan.

Tallin katon maalaaminen olikin sitten sotkuisempaa puuhaa.

Pääoven edusta. Tähänkin jää palkit näkyviin, maalataan.

L:n edustaa. Kuka tunnistaa terassin suojana olevan materiaalin?

Tikkailla ei yllä korkeammalle.

Tästä kuvakulmasta näyttää jo ihan hyvältä :)

Maalina on Virtasen maalitehtaan neljän öljyn maali.



Selfie -tottakai :D