Sivut

perjantai 29. maaliskuuta 2013

Odotus palkittiin

Pääsiäisviikko toi tullessaan vihdoin liukuovi-ikkunan sekä takan. Viikko sitten maanantaina päätimme sopimuksen Glasierin kanssa loppujen lopuksi ihan yhteisymmärryksessä, sen jälkeen saimme nopeasti sovittua asennuksen E-P:n ikkunalasin kanssa ja maanantaina vihdoin meillä oli seinä ummessa ja liukuovi-ikkuna paikoillaan! Onneksi se on juuri sellainen, kuin olimme ajatelleetkin, joten odotus oli kannattavaa.

Muurari ilmaantui tontilla tiistaina ja muuraili takan loppuun ilman meidän tapaamista viikon aikana, siinäkin lopputulos on juuri se minkä halusimme, joten oikein onnistunut vision toteutus Uunisepiltä.

Laatoituksen osalta kaikkien vessojen seinät, siltä osin kun niihin tulee laattaa, on nyt tehty ja saumattu. Lattian kosteus myös alakerrassa alkaa näyttää sellaisia lukemia, että pian päästään laatoittamaan lattioita, joten hyvältä  näyttää.

Timpureiden oli puhe tulla myös takaisin nyt pääsiäisviikolla, mutta se vaihtui pääsiäisen jälkeiseksi viikoksi ja mm. autotalli pitäisi alkaa nousemaan. Kaiken tämän varastoitavan tavaran kanssa, olisi kyllä ollut hyvä, että talli olisi toteutettu alkuperäisen suunnitelman mukaisesti ensimmäisenä.

Itse ollaan jatkettu seinien pohjatöiden parissa -uudestaan ja uudestaan... Mutta, tähän on nyt pakko panostaa. Ei viitsi millään katsella epätasaisuuksia seinissä kaikkia seuraavia vuosia. Onneksi pääsiäisenä on monta hyvää päivää aikaa tälle hommalle!



Reikä seinässä


Asennus käynnissä

Siinä se nyt on!



Takka on muokattu malli Uuniseppien parin vuoden takaisesta mallista. Halusimme manttelitakan, joka ei olisi liian suuri ja joka olisi suhteellisen siro, koska meillä ei ollut seinää mihin sitä upottaa.





lauantai 23. maaliskuuta 2013

Kaikenlaista hommaa

Timpurit tulevat jatkamaan töitä pääsiäisen jälkeen. Tarkoituksena on aloittaa autotallin pystyttämisellä ja sen jälkeen tulee tehtäväksi saunan panelointi ja kattopaneelit sekä muita sisätöitä.

Viikolla tuli kuitenkin aloitettua autotallin perustusten kaivaminen esiin. Toissa viikkoinen lumimyräkkä hautasi perustukset täysin. Muutama hikipisara pääsi muodostumaan, mutta taivaan ollessa pilvetön ja pakkasen pyöriessä 3 asteessa on lumitöiden teko ollut täyttä nautintoa! Onneksi lumi ei ole juurikaan päässyt jäätymään tai tamppaantumaan, joten parin päivän aikana perustuksen tulivat taas esiin ja timpurit pääsevät aloittamaan tallin pystytyksen.




Sieltä se lumen alta pilkistää


Muutama lapiollinen on heitetty
Apuri




Valaistus meillä toteutuu käytännössä kokonaan ledeillä. Saimme Jamppeerilta lainaan pari lamppua, jotta voisimme arvioida valon sävyjä ja miettiä, minkä sävyiset valot haluamme. Otin illalla kuvia valoista pohjamaalattuun seinään. iPhone ei kuitenkaa toista valoja oikealla tavalla, joten pitää napata parempi kamera raksalle mukaan blogia varten. Tarkoitus on, että valon sävy tulee olemaan mahdollisimman lähellä päivänvaloa.

Päivänvalo


hieman kellertävä valo


iPhone ei todellakaan toista värejä kuten pitää


Näihin maisemiin ei kyllästy

Viime viikot on siis pakkeloitu, hiottu ja maalattu. Ja maalaamisen jälkeen taas hiottiin. Eli alussa kokemattomuudesta johtuneita virheitä on nyt korjailtu kuten alla olevasta kuvasta näkyy. Valkoinen pohjamaali näyttää erittäin brutaalisti tasoittelussa jääneet epäkohdat. Kuvassa oleva huone oli ensimmäisen ja siinä riitti korjailtavaa.. Mutta kyllä tästä hyvä tulee!








maanantai 18. maaliskuuta 2013

Kylpyhuoneen laattoja -Sisustusta Vol 3

Lauantaina ajelimme Laitille vaihtamaan alakerran kylppärin, saunan ja yhden WC:n lattialaattoja. Vaihtoon meni tosi hyvä syvänmusta 10x10 laatta, jonka ongelma oli se, että se ei ollut verkossa. Sen kiinnittäminen olisi ollut niin aikaavievää askartelua, että päätimme, kustannussyistä ja säästääksemme laatoittajan hermoja :) vaihtaa sen helpompaan laattaan. 

Kylppärin väritys muodostui lopulta aika yllättävänkin helposti. Meitä eniten miellytti voimakas väritys, johon yhdistyy kiveä, metallia, mustaa ja kiiltävää pintaa. Muuten vallitseva väri sekä sisällä että ulkona on kuitenkin valkoinen, joten kontrasti sillekin on hyvä.

Laatoittaja joutui nirhimään jokaista kivilaattaa, jotta saumat
ja reunat saatiin toimimaan. Lopputulos on todella hyvä!


Ensimmäisenä valmistui ammekulmaan tuleva kiviseinä. Kuva ei oikein anna värille oikeutta, mutta kyseessä on täysin musta kivi, jossa on mukana kiiltävää kvartsia. Katon rajaan tulee valot, jotka korostavat seinän väritystä ja myös kimallusta. 

Valaistuksen osalta olemme päätyneet siihen, että valaistukseen tulee eri vaihtoehtoja sen osalta kuinka paljon ja mitä valoja on päällä.



Seinälaattana on mattamusta, mutta samalla peilaava laatta. Kyseessä on oikeasti lattialaatta, mutta meistä se toimii hyvin seinällä. Tätä ajateltiin myös lattiaan, mutta vähän pelotti se, että olisiko se saippuaisella jalla liukas ja toisaalta kulmat olivat niin teräviä, että meidän kylppärin kaadoilla ei tuon kokoista laattaa saisi hyvin laitettua lattiaan, ilman riskiä siitä, että kulmat jäisivät ylös. 
Peilausominaisuus on yllättävän selvä.
Tässä heijastuu bloggaaja.
Tehosteeksi suihkujen taakse ja muurattuihin syvennyksiin tulee mosaiikkia. Se koostuu erisävyisistä mustista, harmaista, metalli- ja hopeapaloista. 

Jokaisesta mosaiikkimatosta piti leikata ns. reunapäät pois, joten näidenkin tekeminen oli melkoista askartelua.
Tässä toisen suihkun taakse tuleva
mosaiikkitehoste ja mosaiikilla tehty syvennys,
johon tulee lasihyllyjä shampoita yms. varten
Seinälaatan ja mosaiikin väliin tulee vielä
metallilista.






















Niin, ja se lattialaatta; markkinoilla ei juurikaan ole täysin mustaa lattialaattaa. Meillehän kaatojen perusteella oli suunniteltu 10x10 laatta, missä koossa valinnan mahdollisuus on vielä rajatumpi. Kuitenkin laatoittajan selkeä viesti oli, että muukin koko onnistuu ja valitsemamme laatan vaihto olisi järkevää, joten eikun vaihtoon! Uusin valinta on pitkä ns. lankkumallinen laatta. Sitä voi tarvittaessa myös pätkiä. Siitä ei vielä ole kuvia, mutta lisätään kun päästään asennukseen. 

Sauma-aineiden värit olemme kokonaisuudessaan valinneet Weberiltä, koska yksinkertaisesti ne olivat paljon parempia kuin Kiillon värit. Jostain syystä meillä oli jokin sekaannus siinä, millä tuotteilla pohjatyöt on tehty ja minkä valmistajan tuotteilla saumaus tulisi tehdä, mutta selvittelimme asiaa ja useiden asiantuntijoiden kanta oli, että saumausaineen valmistajan nimellä ei mitään merkitystä laadun kannalta, jos sinänsä pysytään tunnetuissa laatumerkeissä. 

Saunaan ja alakerran kylpyhuoneeseen ei lopulta tullut mitään laattoja Hartmannilta.  No, suoraan sanottuna ei tätä lopputulosta olisi saavutettu peruspaketin tavaroilla. Toisaalta valikoimasta emme myöskään tämänkaltaisia laattoja löytäneet. Saumausaineet, vesieristeet yms. materiaalit olemme kuitenkin päätyneet ottamaan paketin mukaan.  Etuna vaikuttaisi olevan ainakin se, että tavara tulee suoraan tontille ja tässä vaiheessa ilman lisäkustannuksia ja joku laskee menekit. 

Jos kylpyhuoneen värimaailma on tämänkaltainen, niin mitä voisi olla sauna... 

sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Edistymistä havaittavissa

Nyt on kaikki vapaa-aika ja energia suunnattu seinien pakkeloimiseen, hiomiseen ja pohjamaalaamiseen. Viikossa on tullu valmista ehkä reilun kolmanneksen verran, tosin alkupään opetteluja joudutaan kyllä vielä korjailemaan.

Vinkit, joita saimme saumojen tasoittamiseen, olivat arvokkaita. Työn laadun paranemisen lisäksi myös tehokkuus nousi huomattavasti. Työsarkaa on toki vielä melkoisesti jäljellä, mutta työn edistymisen näkeminen on myös erittäin palkitsevaa. Viime päivinä käyttöön on otettu myös koneellinen hionta. Vinkiksi kaikille, että tavaraa vaan reilusti sen nauhan alle!

Korkean tilan päälle on rakenneltu lisää tellinkejä.
Onneksi ei huimaa!!
Yläkerran lattia on jo täysin kuiva, alakerrassa mittailtiin viime viikolla vielä pahimmillaan 120% lukuja ja eikun uudestaan pintaa hiomaan. Alakerran lattian laatoitus saa siis vielä odottaa, mutta kylppärin seinät ovat päässeet jo hyvään vauhtiin. Vellu, Tmi Vellun Remonttitöistä, on askarellut kylppäriin tulevien mosaiikkien ja luonnonkiviseinän kanssa ahkeraan. Laatat näyttävät kyllä melko upeilta!

Liukuovi-ikkunaa ei ole vieläkään asennettu, kehikko on kyllä tontilla, mutta ikkunoita ei ole vielä näkynyt. Niiden pitäisi ilmestyä tontille ensi viikolla.

mm.työhuoneen kaikki isot lasit vaihdetaan Skaalan toimesta.

Skaala on käynyt tutkimassa reklamaatiotammme ja teki joitain korjauksia paikan päällä. Tosiasia kuitenkin on, että tässä vaiheessa todettiin, että 11 ikkunaa menee kokonaan vaihtoon. Hyvä, että tapahtuu.

keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

Liukuovi-ikkunan runko tontilla


Glasier on luvannut asentaa liukuovi-ikkunan tällä viikolla. Valon pilkahduksena voitaneen pitää sitä, että runko on toimitettiin tontille tänään. Tosin asennuspäivä ei ole vielä tiedossa, eikä rungossa tai toimituksessa ollut laseja, joten toistaiseksi ollaan vielä epätietoisuuden vallassa.

Tällä kertaa runko ei näyttänyt yhtä pahasti vaurioituneelta, mutta toivottavasti se on kunnossa.

Rungon purku oli aavistuksen haastavaa


Siinä se nyt odottaa asennusta

sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Seinien tasoittamine - uusiksi meni

Perjantaina aloitettiin seinien tasoittaminen, saimme pari huonetta valmiiksi ensimmäisen kierroksen osalta. Iso kiitos appiukolle, joka tuli innokkaasti auttamaan meitä noviiseja.

Ja noviiseja kun ollaan, niin tietenkään se ei kerralla voi mennä oikein! Kuten kuvasta näkyy, niin saumanauhoja on revitty pois. Saumanauhojen alle on jäänyt ilmataskuja ja ne ovat laastin alla  alkaneet kupruilla. Joten huonot pois ja uutta tilalle. Onko tähän jotain hyväksi havaittua keinoa, jolla nauha jäisi siististi laastin alle?



perjantai 1. maaliskuuta 2013

Oma osuus alkoi!!! (Nytkö vasta...?) -raksasiivoojasta maalariksi

Viime viikonlopun siivousurakan jälkeen on tällä viikolla päästy vauhtiin siinä osuudessa, joka selkeimmin on meidän vastuulla.

Levyvalmistoimitus tarkoittaa sitä, että kaikki pinnat, ja niihin liittyvät pohjatyöt, ovat meidän vastuulla. Timpurit pakkasivat kamansa hetkellisesti viime perjantaina, viikonloppuna siis siivottiin ja maanantaina saapui viisi lavaa laattoja V. Laitilta ja laatoittaja aloitti hommansa tiistaina.

Laitan laatoista ja yleensä "sisustupaketista" yms. erikseen omat juttunsa, joten tässä ei siitä sen enempää, kuin että maanantaiaamun siirtourakan jälkeen oli ihana mennä toimistotöihin :) ja jättää isä vielä jatkamaan laattojen kantamista sisätiloihin. Molempien vanhemmat ovat olleet ihan korvaamattomia jo tähän mennessä, toivotaan että kun tämä projekti loppuu lapset tunnistavat meidät ja vanhemmille voisi soittaa jotenkin muutenkin kuin, että puhelu alkaa "voisko, käviskö, tulisitko, olisko ok...?"

Vaikka ei Hartmannilta loppujen lopuksi oteta kuin jonkin verran "peruspaketin" laattaa lattiaan arkieteiseen, kodinhoitohuoneeseen ja yläkerran kylppäriin, sekä vessojen seiniin, niin ollaan kuitenkin otettu paketista kaikki pohjatöihin tarvittava materiaali.

Tiistaiaamuna herättiin siihen, että laatoittaja laittoi viestiä, että raksalla olevasta pohjamateriaalitoimituksesta puuttui kokonaan märkätilatasoite. No, ei kun soittamaan Hartsulle ja vaatimaan tasoitetta. Ei muuten ihan helppo homma saada selville mistä ja miten voisi kyseisen puuttuvan materiaalin saada tontille. Lisähaasteena oli vielä se, että todella tarvitsimme matskun heti, koska laatoittaja oli odottamassa ja aloittamassa omia hommiaan. Se, että olimme itse valmiita hakemaan puuttuvan tuotteen, tuntui hämmästyttävän Hartsun puolella. Loppujen lopuksi puuttuva märkätilojen tasoite löytyi, paikennettiin, saatiin hakea itse ja toimittaa itse raksalle. Hommahan lähti käyntiin!

Märkätilojen muurauksen osalta täytyy todeta, että laatoittaja kyseli kuka sen on oikein tehnyt ja totesi, että ei juuri koskaan ole törmännyt näin hyvin muurattuihin seiniin, joita ei juurikaan tarvitse lähteä tasoituksella suoristamaan ennen laatoituksen aloittamista. Hienoa!

Otin tälle hiihtolomaviikolle lomaa torstain ja perjantain, vaikka torstaina ei raksa minun toimesta näkyvästi edennytkään niin se, että torstaina oli aamulla aikaa panostaa puhelinkeskusteluun Glasieriin kanssa, tuottanee toivottua tulosta ensi viikolla. Alunperinhän olohuoneen ja lasitetun terassin välinen lasinen liukuovi-ikkuna tilattiin ja sovittiin asennettavaksi viikolla 49 -vuonna 2012. Tämä ei onnistunut, minkä jälkeen toimitus siirtyi viikolle 1 -vuonna 2013. Tämä ei onnistunut, minkä jälkeen toimitus siirtyi viikolle 8 -vuonna 2013, mikä ei onnistunut ja toimitus on tällä hetkellä siis sovittu tapahtuvan viikolla 10 -vuonna 2013.

Kaikki ongelmat eivät ehkä aluvaiheeessa ole olleet Glasierin hallinnassa, mutta se että tänään saimme ensimmäisen kirjallisen sähköpostilla tulleen selityksen ja yhteydenoton koko tämän prosessin aikana, kertoo jotain toimintatavasta. Toisaalta, minua ärsyttää se, että pitää asioida juristina juristimaisin termein ja "sanakääntein", ennen kuin tapahtuu. Katsotaan miten homma etenee...

Tänään siis käytännössä ylenimme raksasiivoojista maalareiksi, kun aloitimme levypintojen käsittelyä. Ihan helvetin raskasta!!!

Tässä yksi yläkerran seinistä
 -tää ei siis ihan ensimmäinen , pakko oli vähän testailla vaatehuoneissa






- Joo, ja välillä jotain evästä.... 
Gyprocilevyn saumaan laitettu teippiä ja kittiä päälle.  

Ruuvinkannat yms. tasoitetu  ensimmäsen kierroksen osalta.

Kyseessä siis yläkerran televisioseinän kittaus.

Korkean tilan käsittelyn osalta jatketaan ajatustatyötä siitä,
 miten pohjakäsittelyt käytännössä tehtäisiin.... Ideoita?
Kuvassa näkyy timpureiden väliaikaisia tellinkejä.




Voishan  tätä auringonlaskua useamminkin katsoa :D