Sivut

maanantai 27. elokuuta 2012

Venetsialaiset katon alla!



Mökin osalta valaistus ja pistorasiat on vihdoin vedetty. Sähköthän on olleet aika lailla koko ajan, mutta ollaan oltu jatkoroikkien varassa. Valaistuksen ja pistorasioiden osalta päätettiin, että laitetaan kaikki rakennukset nyt heti kunnolla, ettei tarvitsisi tehdä jälkiasennuksia. Tarkoitus oli muutenkin tehdä niin, että pistorasioita ja valoja olisi ennemmin liikaa kuin liian vähän, mutta johtuiko sitten jostain kommunikaatiokatkoksesta vai mistä, mutta yksi patteri jäi puuttumaan samoin kuin yhden seinän pistorasiat. No, kesäkeittiö on vielä pystyttämättä ja ulkovalot muutenkin miettimättä, joten sähkäriä tarvitaan vielä joka tapauksessa, kun nekin pitää laittaa kuntoon, sitten joskus. Nyt ollaan viritelty lamppuja ja nautittu valoista, ilman jatkoroikkia!!

Ulkovalaisimiksi valittiin (näkemättä) ns. lyhtymalli.
Tässä näkyy vielä aikaisemmasta virityksestä sisälle menevä jatkoroikka, jolla hoidettiin jääkaappi ja imuri aikaisemmin. 
Saunan lamppu pitää vielä käsitellä saman väriseksi kuin seinät.  

Valoa pimeydessä!

Villoitus menossa. Harmaa villa on piipun ympärille laitettua ns. palovillaa.
Tuulensuoja pahvi laitettu villojen päälle.

Yksi niistä asioista, mitä on vielä ollut pakko tehdä ennen kuin syksy tulee kunnolla, on ollut villojen laittaminen kattoon.  Villat sinänsä oli aika helppo laittaa, jako meni aika lailla tasan, eikä leikkaamista juuri tarvittu. Tosin villojen ja varsinkin tuulensuojapahvin nitominen kattoon ilman kunnon telineitä ja pelkillä suorilla tikkailla, oli välillä aika huimaavaa.




Kattopaneelien laittoa varten vuokrattiin kompura ja naulapyssy, mikä osoittautui kannattavaksi ja nopeutti työtä huomattavasti. Vähän mietittiin oman kompuran ja naulapyssyn hankkimista, koska näitä tarvitaan kyllä jatkossakin, mutta todettiin kuitenkin että 20 euron viikonloppuhinnalla vuokrataan aika todella monta kertaa ennen kuin hankintahinta olisi kuoletettu.

Onneksi paneelien laittoa varten saatiin lisää apuvoimia ja lainaksi kunnon tikkaat, joten paneelien laitto oli siltä osin nopeampaa kuin ajateltiin. Mutta, ilman sahausta ja säätöä ei nähtävästi voi selvitä ja nyt päädyttiin tekemään yksi vaakasauma parvelle, joka peitetään listalla, sitten joskus. Tuvan puolelle katto on näin siistimpi ja yhtenäisempi ja toisaalta tuo lista, joka siis laitetaan kanssa sitten joskus, tulee ihan hyvään kohtaan, eikä erityisesti näy parvellakaan. Onneksi paneelilaudat on valmiiksi edes kuultomaalattu valkoiseksi, niin vähän tulee sisällekin jo valkoista,  tarkoitus on maalata sisäseinät kauttaaltaan valkoisella, sitten joskus.





Naapurimme Joutsen-perhe toi poikasensa näytille
  -kahden seuraan on liittynyt kolme!
Kaiken tämän puurtamisen ohella on kuitenkin päästy siihen vaiheeseen, että aina välillä muistaa miksi tätä hommaa tekee. Viikonlopun Venetsialaiset yhdistettynä kattopaneelien laittoon latasivat hyvin akkuja!



Lapset oli innoissaan raketeista ja muista systeemeistä.
Itsestäkin oli kiva juhlistaa oikeastaan ensimmäisiä Venetsialaisia omalla mökillä.





Tässä on nykyään varasto, puukatos ja huussi.
Tässä pari kuvaa viime vuoden elokuun lopulta ja vaikka valmista ei vielä todellakaan ole niin vuodessa on päästy kuitenkin aika pitkälle, nyt meillä on mökki, huussi, vierasaitta, varasto ja puuvaja! Vuosi sitten meillä oli vain varaston sijainti hahmoteltuna ja tie tontille..

Vielä pitäisi saada ikkunoiden vuorilaudat ja villat paikalleen sekä koota se keväällä Luomalta huudettu kesäkeittiö pystyyn, niin sitten tämän kohteen raksahommat olisi tältä vuodelta paketissa! 

Telttakatos ja ruokailuryhmä.
Aurinko on onneksi edelleen sama
-rantaa on jokun verran muokkailtu tämän kuvan ottohetkestä.





sunnuntai 19. elokuuta 2012

Autotalli näkyy jo


Viikon aikana tontilla on tapahtunut paljon, kalliot on ammuttu ja siitä kertyneet lohkareet on käytetty tontin täyttönä. Perjantaina urakoitsija soitti ja kertoi töiden etenemisestä ja ilmoitti jatkavansa töitä tiistaina ja kehui, että homma on edennyt hyvin.

Koimme iloisen yllätyksen käydessämme tontilla. Rakennusten paikat ja mittasuhteet alkavat hahmottua, toisaalta naapurin raja vaikuttaa olevan paljon lähempänä kuin paperilla vaikutti.
Kuva otettu n. makuuhuoneesta


Alla olevassa kuvassa näkyy merkittynä autotallin kulmat sekä autokatoksen kulmapilarien paikat.



Autotalli ja katos

Murskekasat on koottu suunnilleen pesuhuoneen ja makuuhuoneen kohdille.


torstai 16. elokuuta 2012

Ampu tulee!!


Nyt on päästy asiaan, tontilla kohonneet kalliot ja kaivinkonetta uhmanneet kivenjärkäleet on räjäytetty. Kaivinkone on päässyt kunnolla mylläämään tonttia, viemäriputket on asennettu ja osittain peitelty.






Reiät porattuna



Kallio murskattuna
Panostusreikiä poraamassa






 Tänään käytiin W:n kanssa ihastelemassa kun kaivinkone oli työntouhussa. Meidän urakoitsija tekee pohjat valmiiksi Hartsun pojille perustusten tekoa varten. Samalla tontin kulmalle nostellaan muutama isompi järkäle, joita voidaan mahdollisesti käyttää myöhemmin puutarhassa. Suurin osa kuitenkin jää täytöksi tontille, joten muualta tuotavan murskeen määräkin jäänee kohtuulliseksi.

Kaivinkoneen työskentelyä ihastelemassa

Hyvältä näyttää tähän mennessä!


lauantai 4. elokuuta 2012

Rakennuslupa -homma voi lähteä!

Rakennuslupa tuli perjantaina, tosin jostain käsittämättömästä syystä se on päivätty vasta maanantaille, mutta kun aloituskokouksessa perjantai aamulla saimme printtituoreen luvan käteen, ei jotenkin enää jaksanut takertua päiväykseen.

Aloituskokous alkoi klo. 9 ja kesti yllättävän kauan, lähes 1,5 tuntia ja käytiin läpi monenlaista asiaa palovaroittimien sijainnista salaojien tarpeellisuuteen. Kokouksesta jatkoimme suoraan pohjakatselmukseen ja määrittämään rakennusten korkoja.  Korkojen osalta lupahakemuksessa mainitut hyväksyttiin ja tuntuu, että aika korkealle nousee! Tosin kun naapuritonttien alkaneita pohjatöitä katsoo, niin suunnilleen samassa linjassa ollaan, naapurit taitaa olla jonkin verran 64 päälle ja meidän tulee 65, koska maasto nousee meille päin.

Tässä vaiheessa tontilta on raivattu risukko ja kuorittu pintamaa. Se mitä sen alta paljastui, ei ollut mitään odottamatonta –ainakaan vielä. Tontin takakulmassa on kalliota jota räjäytetään samoin keskemmällä talon alla on joitain isoja kiviä, joita ei kaivurilla liikutella ja nekin menee räjäytykseen. Vaikka vielä ei voi juhlia ja pahinta pelätään, niin alustavasti näyttää melko hyvältä, sillä ilmeisesti pääsemme huomattavasti vähemmällä räjäyttämisellä kuin aluksi pelkäsimme.




Vaikuttaisi siltä,  että olemme hyvissä ajoin liikkeellä, Hartman tulee alustavan aikataulun mukaisesti tekemään perustuksia ennen syyskuun puolta väliä ja siitä neljän viikon kuluttua pitäisi lähteä runko nousemaan. Hartsu on aikatauluttanut työlle 20 viikkoa, missä ajassa talon pitäisi olla meille luovutuskunnossa levyvalmiina.

Rakennuslupa saatiin siis vireille vasta heinäkuun alussa, mutta nyt on jo sen jälkeen huomattu, että joudumme joitain muutoksia tekemään, onneksi ulkoseinät saavat pysyä paikallaan… mutta yhtä sisäseinää pitää siirtää, kasvatetaan toista eteistä kodinhoitohuoneen kustannuksella. Tästä siirrosta voimme kiittää asuntomessuja, joita kierrellessä tietyt mittasuhteet havainnollistuivat ja osoittautuivat pienemmiksi kuin olimme ajatelleet. Samalla olohuoneen liukuovi terassille sai lisää leveyttä tai vaihtoehtoisesti palaamme parioviin.

Ihmeellistä, että vaikka kuinka on taloa suunniteltu, pyöritelty, säädetty ja muokattu, niin vieläkin niitä muutoksia tuli.. No ehkä ne muutokset on parempi toteuttaa tässä vaiheessa kuin jäädä niitä harmittelemaan vastavalmistuneessa talossa ja miettiä vuosikausia, ”että olisi pitänyt”.

Tämä meidän oma projekti etenee välillä tuskastuttavan vakaasti ja jonkin verran on turhauttanut katsella alueelle tulevien muiden talojen edistymistä, osa on noussut jo harjakorkeuteen ja useampia kivijalkoja on jo valmiina. Toisaalta, eipä sillä loppujen lopuksi ole suurta merkitystä valmistuuko tämä unelma kaksi kuukautta aiemmin vai myöhemmin. Mutta maanantaina alkaa tapahtumaan ja ensi viikolla ainakin jo räjähtelee!!!